http://2.bp.blogspot.com/-NeLUnz6VIJk/UBmPwMhDsEI/AAAAAAAAtVg/dSRbeR25OUU/s1600/3.jpgΗ πρωτοφανής αιφνιδιαστική απόφαση άμεσης μετακίνησης σχεδόν 2.000 αστυνομικών στην περιοχή της Θράκης προς αντιμετώπιση θέματος που άπτεται του «εθνικού συμφέροντος» σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων, δημιούργησε από την πρώτη στιγμή μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση τόσο στους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, όσο και στις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες που μέχρι σήμερα απολάμβαναν των υπηρεσιών αστυνόμευσης που αυτοί παρείχαν αγόγγυστα παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις και τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, άμεσα εκδηλώσαμε όλες εκείνες τις ενέργειες για την συνολική ανάδειξη όλων των πλευρών του ζητήματος και όσων άλλων αυτό αλυσιδωτά θα δημιουργήσει μιας και «εθνικό συμφέρον» δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό αλλά είναι και η εσωτερική ασφάλεια καθώς και η οικογενειακή ομαλότητα λειτουργών της Πολιτείας που εκ της φύσεως της αποστολής τους είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν αναντίρρητα, όπως πάντα πράττουν, σε κάθε απόφαση των προϊσταμένων τους.

Στον αγώνα που δίνουμε στάθηκαν αμέσως και μέχρι τώρα στο πλευρό μας αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον, τη στήριξη τους αλλά και το δίκαιο των αιτιάσεων μας, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια.

Είναι προφανές ότι κανένας Αστυνομικός δεν αρνείται και δεν θα αρνηθεί να εκπληρώσει την αποστολή του, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την υποχρέωση της Πολιτείας στο να παράσχει τα αυτονόητα απέναντι σε αυτόν και την οικογένεια του.

Στα πλαίσια αυτά δηλώνουμε πως συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες μας για την διασφάλιση των συναδέλφων μας δίνοντας κύρια έμφαση στις συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης και εργασίας τους, στην άμεση και πραγματική αποζημίωση τους, την προστασία των οικογενειών τους αλλά και για την αντιμετώπιση των όσων θεμάτων είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Τέλος, διαμηνύουμε για μια ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί μόνον από την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της αφού έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες της Χώρας μας η οποία μάλιστα βιώνει εδώ και καιρό την μεγαλύτερη εσωτερική κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και απαιτείται επιτέλους μόνιμη, ουσιώδης, σοβαρή και υλοποιήσιμη λύση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Τριγώνης
trigonischr@gmail.com

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λάχανος
lahanos10@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.