Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «τριανδρία της δραχμής» παίρνει την ευθύνη διάλυσης της χώρας, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Αύγουστος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Η ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποδοτική στην κοινωνία και στον πολίτη τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

«Αυτό δεν συναρτάται με απολύσεις και οριζόντιες περικοπές. Έχει να κάνει με τις αναγκαίες εκείνες τομές στην νοοτροπία, στον τρόπο λειτουργίας» διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην «τριανδρία της δραχμής», όπως χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους, λέγοντας ότι παίρνει την ευθύνη διάλυσης της χώρας και το κόμμα του αναλαμβάνει την ευθύνη αναγέννησής της.

«Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν. Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή.

» Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, λοιπόν, για να αποτρέψουμε αυτές τις επιλογές. Κυρίως, όμως, προσπαθούμε από τώρα να οργανώσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάτασης της οικονομίας και της χώρας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική.

«Τα βάρη της κρίσης δεν μπορεί να τα επωμίζονται διαρκώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οφείλουν όλοι όσοι έχουν ανώτερα εισοδήματα να συμβάλλουν και για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να πατάξει φοροκλοπή, φοροδιαφυγή. Αξιώνουμε και απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών, δίκαιη αναδιανομή του όποιου παραγόμενου εισοδήματος και να ένα μισθολόγιο δίκαιο με ίση μεταχείριση όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο» κατέληξε.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 2nd, 2012 at 20:03 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply