Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα ανασφάλειάς τους μετά την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια για μετακίνηση περισσότερων από 500 Αστυνομικών από τη Δυτική Μακεδονία στον Έβρο,.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών σημαντική έλλειψη θα είναι, για τα δεδομένα της περιοχής, η αποστολή 35 ατόμων από της Α.Δ. Γρεβενών λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης στα Γρεβενά λόγω της οποίας η περιοχή χρήζει ιδιαίτερης φύλαξης.

Άλλωστε και η γειτνίασή της με Περιφερειακές Ενότητες που συνορεύουν με άλλα κράτη καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ισχυρότερη παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων περιορίζοντας ή εκμηδενίζοντας έτσι τη δυνατότητα μετακίνησης και εγκατάστασης στην περιοχή λαθρομεταναστών.

Υπολογίζοντας τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης στην καθημερινότητα των πολιτών εκφράζω έντονα τον προβληματισμό και την ανησυχία μου και δεσμεύομαι να προβώ σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για  την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού περί μετακίνησης των 35 ατόμων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών στον Έβρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.