Σύμφωνα με την ΕΜΥ

alt

Σύμφωνα με επιστήμονες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Ιουλίου στη Λάρισα είναι η μεγαλύτερη που σημειώνεται τις τελευταίες πολλές δεκαετίες για μήνα Ιούλιο.

Από πλευράς ημερήσιων τιμών δεν σημειώθηκε κάποιο ρεκόρ. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου μπορεί η θερμοκρασία στη Λάρισα να έφτασε τους 41 βαθμούς, όμως τον Ιούλιο του 2000 το θερμόμετρο είχε δείξει τους 45,4 C. Ωστόσο, ο φετινός Ιούλιος ήταν ζεστός μήνας σε διάρκεια, με θερμοκρασίες που παρέμειναν υψηλές για πολλές ημέρες καταρρίπτοντας το ρεκόρ συνολικά για τον μήνα.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούλιο η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Λάρισα ήταν πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου, όταν τις προηγούμενες έξι δεκαετίες δεν περνούσε τους 32 – 33 βαθμούς για μήνα Ιούλιο. Συνολικά, αυτόν τον Ιούλιο, 16 ημέρες ξεπέρασε τους 37 βαθμούς το θερμόμετρο στη θεσσαλική πρωτεύουσα!

Αν συνυπολογίσουμε ότι ήταν από τους πιο άνυδρους μήνες εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο περασμένος Μάιος ήταν από τους πιο βροχερούς, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον καιρό… Τουλάχιστον, ο Αύγουστος αναμένεται να μπει με δροσερές διαθέσεις…

http://thessalianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.