Απόπειρα κλοπής οχήματος του Δήμου

Ένα ημιφορτηγό του δήμου Κοζάνης αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο άτομα, αλλά έγιναν αντιληπτά από την αστυνομία, οπότε αποτράπηκε η κλοπή, ενώ συνελήφθη ο ένας δράστης και διέφυγε ο δεύτερος.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες, προχτές Κυριακή, στο κέντρο της Κοζάνης. Το ημιφορτηγό 4Χ4 της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ επί της οδού Μακεδονομάχων στα παλιά ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, ένας 39χρονος με έναν ακόμα άγνωστο άνδρα, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, ενώ προσπαθούσαν να θέσουν σε λειτουργία ημιφορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας του δήμου, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει.

Να σημειωθεί ότι έσπασαν το πίσω τζάμι, ξήλωσαν το ταμπλό και παραβίασαν τον «Μύλο», προσπαθώντας να βάλουν μπροστά το φορτηγάκι. Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, το έβαλαν στα πόδια, αλλά συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ ο άλλος διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες από κοινού είχαν αποπειραθεί, κατά το προηγούμενο διήμερο, να αφαιρέσουν άλλα δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα από περιοχές της Κοζάνης.

Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και πένσα). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πάντως, η απόπειρα κλοπής του οχήματος του δήμου Κοζάνης, φέρνει στην επιφάνεια έναν μείζον θέμα, το οποίον θέτουν μετ’ επιτάσεως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου. Λένε λοιπόν οι εργαζόμενοι ότι ο δήμος διαθέτει μηχανοστάσιο, το οποίο φυλάσσεται, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί οι υπεύθυνοι του δήμου αφήνουν τα οχήματα έξω στην πόλη αφύλακτα, αντί να τα βάλουν μέσα στο αμαξοστάσιο, όπου είναι ασφαλή.

Οι αρμόδιοι του δήμου, καλούνται λοιπόν να απαντήσουν γιατί επιτρέπουν τη στάθμευση των αυτοκινήτων του δήμου σε οποιαδήποτε σημεία της πόλης, αντί μετά το τέλος του ωραρίου να καταλήγουν στο αμαξοστάσιο, το οποίο φυλάσσεται με φύλακες.

Χρήστος Βήττας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.