Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ένας κούκος θα φέρει την Άνοιξη»: Νικητής ο Λουκάς Τζανής στη μάχη για την πίστα F1 στη Δραπετσώνα (Video)

Ιούλιος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

 

Κάποιοι τον είπαν τρελό. Κάποιοι τον λοιδόρησαν. Εκείνος στιγμή δεν το έβαλε κάτω. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε με νύχια και με δόντια «ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», ένα πραγματικά μεγαλόπνοο σχέδιο: Τη δημιουργία πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα. Όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία ο επιμένων νικά!

Ο Λουκάς Τζανής δικαιώνεται!

Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής δείχνει το χώρο που θα πάρει “σάρκα και οστά” η πίστα Formula 1 στη Δραπετσώνα

Μετά από έντονο παρασκήνιο, εμπόδια, υπονομεύσεις και τίτανιες προσπάθειες μηνών τόσο της Δημοτικής αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και της Dielpis Formula 1 αλλά και του Αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, το  «όνειρο» της δημιουργίας πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα, είναι πιο κοντά από ποτέ!

Μετά από την υιοθετήση της ιδέας και το προσωπικό ενδιαφέρον του αφεντικού της F1 Bernie Ecclestone να επισκεφτεί ο ίδιος το χώρο που προορίζεται για την πίστα ώστε να δώσει την τελική έγκριση, το έργο για πρώτη φορά εξασφάλισε την έγκριση της Ελληνικής κυβέρνησης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, να κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο. Βασική προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μοχλών ανάπτυξης -και τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή στην αρχή της τιτάνιας προσπάθειας:

 

vivanews.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 31st, 2012 at 15:28 and is filed under F1, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply