http://img.protothema.gr/AA74EA89FCF22CFA96D12018ACDEEFE2.jpgΣτη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων ριχτήκαν την Κυριακή, 13 ακόμα Έλληνες αθλητές καθώς και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε οκτώ αθλήματα και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα, στο πινγκ πονγκ, στην ενόργανη γυμναστική, στο κανόε-καγιάκ, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή και στην υδατοσφαίριση.

Το …χορό άνοιξε η Αθηνά Δούκα στην σκοποβολή, η οποία συμμετείχε στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού στις 11, αλλά δεν τα κατάφερε. Η 36χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 42η θέση (μεταξύ 49 αθλητριών) με 369 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρώτη οκτάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Κορυφαία επίδοση ήταν αυτή της Κινέζας Βεντζούν Γκουό με 388 βαθμούς.

Η εκπληκτική προσπάθεια της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας δεν έφερε την  πρόκριση στον τελικό του οργάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη, η οποία επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2000 στο Σίδνεϊ, δεν εξασφάλισε ένα από τα οκτώ πολυπόθητα εισιτήρια. Η Μιλλούση βαθμολογήθηκε με 14,366 βαθμούς.

“Το σημαντικό είναι ότι απόλαυσα τον αγώνα μου, χάρηκα κάθε στιγμή και από εκεί και πέρα ό,τι έρθει θα είναι καλό”, είχε δηλώσει η 28χρονη πρωταθλήτρια.

Εκτός τελικού και στο σύνθετο ατομικό βρέθηκε η Βάσω Μιλλούση.

Η ελληνίδα γυμνάστρια είχε μία πολύ καλή παρουσία και στα δύο αθλήματα που αγωνίστηκε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην… πηγή και να αγωνιστεί σε έναν τελικό.

Έτσι, μετά τον αποκλεισμό της από την δοκό όπου και κατετάγη 12η, η 28χρονη αθλήτρια μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού των γυναικών βρέθηκε στην 29η θέση με 53,524 βαθμούς, χάνοντας τη συμμετοχή στον τελικό για 0,708 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, ό,τι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα …γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς παρουσιάστηκε πολύ καλή στην άμυνα, είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά της Νίκο Δεληγιάννη, όμως τα λάθη και η επιθετική δυστοκία της τελευταίας περιόδου της στοίχισαν. Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Ιταλία την Τρίτη (31/07) στις 17:30.

Συνέχεια είχαμε …πάλι στο νερό με τον  Άρη Γρηγοριάδη στην κολύμβηση
Παρά το γεγονός ότι έδωσε τελικά το παρών στα ημιτελικά, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100μ. ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής σημείωσε τον 6ο χρόνο στην 1η προκριματική σειρά με 54:20, επίδοση που δεν βρίσκεται ανάμεσα στις 8 καλύτερες που δίνουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Συνολικά, ο Γρηγοριάδης, αν και βελτίωσε τον χρόνο του σε σχέση με τα πρωινά προκριματικά, κατετάγη 14ος και δεν θα δώσει το παρών στον τελικό της Δευτέρας (30/7).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας κολυμβητής είχε πάρει… επεισοδιακή πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς, αν και είχε τερματίσει έκτος στην πέμπτη προκριματική σειρά και συνολικά 17ος με χρόνο 54.52, εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση του 10ου Βλάντιμιρ Μορόζοφ και είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Με δύο αθλητές συνεχίζει η Ελλάδα στο πινγκ πονγκ

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα νίκησε τον Βέλγο Ζαν-Μισέλ Σέιβ με 4-1, στο πλαίσιο του 2ου γύρου για το Ολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ. Ο Κρεάνγκα Θα αντιμετωπίσει αύριο το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) τον Δανό Μάικλ Μάζε, στο πλαίσιο του 3ου γύρου.

Aπό την πλευρά του ο Παναγιώτης Γκιώνης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά. Ο 32χρονος πρωταθλητής νίκησε εύκολα με 4-0 σετ (11-5, 11-9, 11-7, 11-9) τον Αιγύπτιο Ομάρα Ασάρ και πέρασε στον γύρο των “32”. Ο Γκιώνης θα διεκδικήσει τη Δευτέρα στις 15:00 κόντρα στον Ιάπωνα Σέια Κισικάουα (Νο 12) μία θέση στους “16” του τουρνουά.

Πανιά άνοιξαν και τρεις αθλητές της ιστιοπλοΐας, στα Finn συμμετείχε ο Γιάννης Μιτάκης (14:00, 15:30) και στα Star οι Τσότρας/Παπαθανασίου (15:35, 16:50).

Συγκεκριμένα, με πολύ καλή εμφάνιση άρχισε τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιάννης Μιτάκης. Ο Ελληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 4η θέση στην 1η ιστιοδρομία της κατηγορίας Finn και ελπίζει για ανάλογες εμφανίσεις στις επόμενες κούρσες.
Με πολύ καλή εμφάνιση άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ιστιοπλοΐας οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 3η θέση στην 1η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star και ελπίζει για ανάλογες εμφανίσεις στις επόμενες κούρσες. Νικητές ήταν οι Γάλλοι Ροχάρ και Πανσό.

Την 15η θέση πήρε στον ημιτελικό του αγώνα σλάλομ στο Κανόε-Καγιάκ ο Χρήστος Τσακμάκης και έμεινε εκτός της πρώτης δωδεκάδας.

Η κακή πρώτη προσπάθεια στοίχισε στον Χρήστο Τσακμάκη, αφού κατετάγη τελευταίος και έτσι παρά τη 12η θέση που πήρε στη δεύτερη δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση στον τελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που ήταν 8ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πήρε την 15η θέση με 105,22 βαθμούς ποινής.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.