Επτά συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές

Επτά άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση της διακίνησης ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σχηματίστηκε επίσης δικογραφία εις βάρος άλλων οκτώ ατόμων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 13 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, πραγματοποίησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 15 κατηγορούμενοι κατείχαν σε ψηφιακή μορφή «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι δύο από τους κατηγορούμενους προσέλκυαν ανήλικους μέσω forums, chat-rooms και των social media, προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοι τους, και τους αποσπούσαν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι αντήλλασαν και πωλούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Ένας εξ αυτών προφυλακίσθηκε, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν εις βάρος των υπολοίπων οκτώ ατόμων, υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.