Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Στο “και ένα” στέλνουν δηλώσεις Ε1 μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι

Ιούλιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Kαπέλο» 500 ευρώ χωρίς δόσεις σε όσους χάσουν τη διορία

http://img.protothema.gr/08778ECF58993BB3B97A76626543ED5C.jpgΜέχρι αύριο Τρίτη 31/7 θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι ανέβαλαν για την τελευταία στιγμή την συμπλήρωση και κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΠΥΟ, περίπου 600.000 από τα 5,4 εκατ. φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει ακόμα το Ε1 του 2012. Περίπου 100.000 όμως έχουν ήδη συμπληρώσει και αποθηκεύσει τη δήλωσή τους από τις προηγούμενες μέρες και αρκεί ένα «κλικ» για να τη στείλουν για εκκαθάριση στο taxisnet.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και δεν αποκλείεται η ηλεκτρονική πύλη να παραμείνει ανοικτή για λίγο και να μην κλείσει «στα μούτρα» των φορολογουμένων τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ώστε να υποδέχεται σιωπηρά τις δηλώσεις και από τους τελευταίους που θα ήθελαν να εκπληρώσουν την φορολογική τους υποχρέωση.

Όσοι δεν προλάβουν όμως, ρισκάρουν να υποστούν και τις συνέπειες για την αργοπορία τους, όταν εντοπιστούν και κληθούν από την εφορία με ατομική ειδοποίηση να υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση. Σε τέτοια περίπτωση χάνουν πλήρως το αφορολόγητό τους και άρα πρέπει να πληρώσουν και τουλάχιστον 500 ευρώ «καπέλο» στο φόρο που τους αναλογεί (το 10% των 5.000 που δικαιούται κάθε άγαμος φορολογούμενος).

Επιπλέον χάνουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις, ενώ θα επιβαρύνονται με αυτοτελή πρόστιμα για μη υποβολή δηλώσεων ή και τόκους υπερημερίας για την καθυστέρηση.

Το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι όσοι δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την δήλωση τους θα κληθούν να την υποβάλουν εκπρόθεσμα. Κάτι που σημαίνει ότι θα καταβάλουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων ενώ θα χάσουν την ευκαιρία να πληρώσουν τον φόρο με πολλές δόσεις.

 

Κωστής Πλάντζος στο Πρώτο Θέμα

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 30th, 2012 at 19:57 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply