Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στέλνουν 1.881 αστυνομικούς στον Έβρο – 471 από τη Δυτική Μακεδονία!!!

Ιούλιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκδόθηκε νύχτα η διαταγή, Casus Belli λέει η ΠΟΣΥΦΥ…

Αναζητούνται επιπλέον 1881 άνδρες και γυναίκες από τα ΤΣΦ και ΤΔΛ της χώρας για να μετακινηθούν την ώρα που αυτοί δεν ξεπερνούν τους … 1500.

Από αυτούς, οι 490 θα μετακινηθούν για ένα δίμηνο από τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-Fm.gr,195 από την Καστοριά, 148 από τη Φλώρινα, 93 από την Κοζάνη και 35 (από τους 90 που διαθέτει συνολικά) από τα Γρεβενά.

Θα κληθούν τις επόμενες μέρες, (2 Αυγούστου η πιθανότερη ημερομηνία), να αναχωρήσουν για τον Έβρο, με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουν στη συνέχεια τα Τμήματα Συνοριοφυλάκων σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, “δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνον της αντίδρασης για τα ημίμετρα που πάνε να εφαρμοστούν και καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την τραγική Διαταγή που εκδόθηκε την νύχτα της 29ης Ιουλίου”.

Σήμερα στις 18:00 στην Κοζάνη θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των προεδρείων των Ενώσεων της Δυτ. Μακεδονίας για να αποφασιστούν οι περεταίρω δράσεις τους.

Το δελτίο Τύπου της ΠΟΣΥΦΥ:

Από αύριο η Ελλάδα προετοιμάζεται για να γίνει Καμπούλ

Το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης καλείται να λύσει η Χώρα τις επόμενες ημέρες με την άμεση επιστράτευση 2000 αστυνομικών από τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης όλης της επικράτειας με διαταγή που εκδόθηκε την νύχτα της 29ης Ιουλίου 2012.

Μία απόφαση που εν μέρει δικαιώνει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων που απαιτούσε πέραν των άλλων και την θωράκιση των συνόρων. Όμως οι προτάσεις της διαβάστηκαν μονάχα από τις επικεφαλίδες. Ζητήσαμε προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων που θα ενισχύσουν τα σύνορα και θα αποκαταστήσουν υπηρεσιακή ισορροπία. Την ώρα που προκηρύσσονται θέσεις για κάθε λογίς αντικείμενο και σε κάθε κλάδο , συνοριακοί φύλακες έχουν να προσληφθούν από το 2002 !!!. Σήμερα που η λαθρομετανάστευση αγγίζει το 600% αύξησης από τότε παραμένουμε όχι όσοι προσληφθήκαμε αλλά κατά 50% τουλάχιστον λιγότεροι χωρίς αυτό να νοιάζει κανέναν.

Για ακόμη μία φορά όμως δυστυχώς κάθε απομονωμένο μέτρο όταν δεν συνδυάζεται με μια δέσμη ενεργειών είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Μιλήσαμε για θωράκιση των συνόρων , για εντατικούς ελέγχους στην ενδοχώρα και για κέντρα φιλοξενίας. Όταν ο λαθρομετανάστης που εισέρχεται έχει την δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στη Χώρα και μάλιστα με την βοήθεια της Αστυνομίας που του χορηγεί υπηρεσιακό σημείωμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα προτρέψει και τους συμπατριώτες του να ταξιδέψουν για την «γη της επαγγελίας». Και έτσι μόλις φτάσουν στην χώρα, οι 2500 αστυνομικοί θα συνδράμουν να βοηθήσουν στην καταγραφή τους , την ταυτοποίησή τους και στην επίδοση του περίφημου υπηρεσιακού σημειώματος που θα τους νομιμοποιεί και θα τους οδηγήσει ελεύθερα πλέον στην Αθήνα. Ως αποτέλεσμα τελικά, θα βρεθούν οι 2000 αστυνομικοί στον Έβρο και όλοι οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα.

Ζητήσαμε εδώ και πολύ καιρό τα πυροτεχνήματα των κέντρων φιλοξενίας να γίνουν πράξη , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ζητήσαμε να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο (που αφορά την Αστυνομία) όσο και σε πολιτικό επίπεδο μέσα από τις διεθνείς συνθήκες. Ζητήσαμε την συμμετοχή του στρατού στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα. Ζητήσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων στο εσωτερικό της χώρας για την προάσπιση του αισθήματος ασφαλείας αλλά και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης. Τα σημερινά ημίμετρα των μετακινήσεων από ένα προσωπικό που δεν υπάρχει δείχνουν για ακόμη μία φορά είτε την παραπληροφόρηση της Πολιτικής Ηγεσίας είτε την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα. Ζητούνται να μετακινηθούν 2000 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της επικράτειας την ώρα που σε αυτές δεν υπηρετούν πάνω από 1500 !!!. Με μία απόφαση διατάχθηκαν εντός δύο ημερών συνάδελφοι μας να επιστρατευτούν για δύο μήνες την ώρα που οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζουν για τρίτη χρονιά ανελλιπώς. Ζητούνται να μετακινηθούν πρώτα οι άγαμοι όταν πλέον όλοι είναι παντρεμένοι και με παιδιά !

Άραγε γνωρίζει ο κύριος Υπουργός πως στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από αυτούς που ζητούνται να μετακινηθούν ;

Άραγε γνωρίζει η πολιτική Ηγεσία πως οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες υπολειτουργούν την ώρα που το μείζον ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις ;

Άραγε γνωρίζει το Αρχηγείο ποια είναι η πραγματική δύναμη των Υπηρεσιών αυτών ;

Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα, παραπληροφόρηση και έναν επιχειρησιακό ιστό που αποτυπώνεται μόνο στα χαρτιά και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εν αναμονή λοιπόν του τεράστιου όγκου των μεταναστευτικών ροών που θα επιχειρήσουν και θα το υλοποιήσουν να εισέλθουν στη Χώρα , οι μετακινούμενες δυνάμεις δεν αρκούν από μόνες τους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Απαιτούνται λύσεις και μεθοδικότητα και όχι διαταγές νυκτός !

Ζητήσαμε από το Αρχηγείο η μετακίνηση του προσωπικού να αφορά όλες τις κατηγορίες προσωπικού από όλη την Ελλάδα και όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και όχι μόνον από τους ελάχιστους που απόμειναν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης να σηκώσουν στις πλάτες τους το μεταναστευτικό της χώρας και να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας αποτυχημένης ενέργειας.

Λυπούμαστε για την παραπληροφόρηση της Πολιτικής Ηγεσίας από ορισμένους που το μόνο που θέλουν είναι να διατηρηθούν στις υπηρεσιακές τους καρέκλες και καλούμε τον κύριο Υπουργό να πράξει τα αυτονόητα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Τον καλούμε σε άμεση συνάντηση μαζί μας και να εφαρμόσει αυτά που τόσα χρόνια φοβόταν κάθε πολιτικός προϊστάμενος να υλοποιήσει σπρώχνοντας όλο και περισσότερο την Αθήνα στην Καμπούλ!.

www.star-fm.gr με πληροφορίες και από το bloko.gr

Διαβάστε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Αστυνομικών Ενώσεων της Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 30th, 2012 at 16:56 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply