Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα καταδικαστική απόφαση για την Κ.Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου

Ιούλιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κάθειρξη 12 ετών – Δείτε όλες τις ποινές

Η Κ.Μπουρμπούλια σε παλαιότερη φωτογραφία

Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000 (μετοχές-«φούσκες»).

Η Κ. Μπουρμπούλια, η οποία κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, κρατείτο ήδη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Ποινές επεβλήθησαν σε δέκα ακόμα κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε -κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδικάστηκαν οι:

Τρύφων Αποστολόπουλος, επιχειρηματίας, σε κάθειρξη 10 ετών.
Παναγιώτης Πανούσης, της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.
Κων.Τσέλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, σε 8 χρόνια.
Μ.Γαβαλάκης, Δ.Λέκκας, και Γ.Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.
Θ.Κονταράτος, Ε.Βαλλής, Ν.Μιχαλιός και Σ.Κουμεντάκης σε φυλάκιση 3 ετών.

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σ.Αργυρίου, Β.Καλούδης, Θ.Παπαμανώλης, Β.Γιαπισίκογλου και Π.Φικίρης.
Σύμφωνα με τις Αρχές, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης βρέθηκαν περίπου 400.000 ευρώ.

Σε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς, δικαιούχος του οποίου ήταν και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, χρήματα είχε καταθέσει ο Τρύφων Αποστολόπουλος, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation.

Σύμφωνα πάντως με την Κ. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της, αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρ. Αποστολόπουλος.

ΔΟΛ & ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 30th, 2012 at 21:58 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply