Στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα προκρίθηκε η Κριστέλ Βουρνά. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους βραδυνούς (21:40) ημιτελικούς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με τον 16ο χρόνο από τους προκριματικούς, όμως στη συνέχεια η Ινγκε Ντέκερ, που είχε προκριθεί 10η, απέσυρε τη συμμετοχή της από τα ημιτελικά, προφανώς για να επικεντρωθεί στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η Ολλανδία θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει από το Πεκίνο.

Έτσι η Βουρνά ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη, είναι πλέον 15η και θα κολυμπήσει στη δεύτερη ημιτελική σειρά, στην όγδοη διαδρομή, ενώ βασική ευνοημένη από την εξέλιξη αυτή ήταν η Καναδή Κατερίν Σαβάρ, η οποία είχε καταταγεί 17η και μπήκε «από το παράθυρο» στους ημιτελικούς.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι 16 κολυμβήτριες των ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα γυναικών είναι οι εξής:

1. Ντέινα Βόλμερ (ΗΠΑ)                    56.25 –Ολυμπιακό Ρεκόρ–
2. Γινγκ Λου (Κίνα)                       57.17
3. Αλίσια Κουτς (Αυστραλία)               57.36
4. Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία)                57.45
5. Τζανέτε Γκρέι Ότεσεν (Δανία)           57.64
6. Λιουγιάνγκ Τζιάο (Κίνα)                57.71
7. Κλερ Ντόναχιου (ΗΠΑ)                   58.06
8. Φρανσέσκα Χάλσαλ (Μ. Βρετανία)         58.23
9. Έλεν Γκάντι (Μ. Βρετανία)              58.25
10. Λι Τάο (Σιγκαπούρη)                    58.34
11. Ιλάρια Μπιάνκι (Ιταλία)                58.42
12. Αλιακσάντρα Χερασιμένια (Λευκορωσία)   58.50
13. Μαρτίνα Γκράνστρεμ (Σουηδία)           58.70
14. Γιούκα Κάτο (Ιαπωνία)                  58.72
15. Κρίστελ Βουρνά (ΕΛΛΑΔΑ)                58.74
16. Κατερίν Σαβάρ (Καναδάς)                58.76

«Κουράστηκα πάρα πολύ, αλλά δεν έχει πια καμία σημασία», τόνισε πανευτυχής η νεαρή Πατρινή. «Η αλήθεια είναι ότι όταν τερμάτισα πίστευα ότι είχα πάει πιο γρήγορα, παρασύρθηκα από τη διπλανή μου, αλλά σημασία έχει η πρόκριση στον ημιτελικό και όχι ο χρόνος» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Αμερικανίδα Ντέινα Βόλμερ, που πέτυχε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ με 56.25 (το προηγούμενο κατείχε η Ίνγκε Ντε Μπρούιν από την Ολλανδία με 56.61 από τις 17/9/2000 στο Σίδνεϊ).

Η προσπάθεια του Σαμιλίδη

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης τερμάτισε δεύτερος στην πρόκριματική σειρά των 100μ πρόσθιο με επίδοση 1.01.20 αλλά κατέλαβε την 22η θέση στην γενική κατάταξη και έμεινε εκτός ημιτελικού.

Ο 19χρονος πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα 16 «εισιτήρια» για τους βραδυνούς (22:30) ημιτελικούς.

«Μπήκα λίγο αγχωμένος», παραδέχθηκε ο 19χρονος πρωταθλητής, «αλλά προσπάθησα να κολυμπήσω για να το χαρώ. Ηθελα να πάω λίγο πιο γρήγορα, ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ (σ.σ. 1:01.10), αλλά δεν πειράζει». Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης στρέφει τώρα την προσοχή του στα 200μ. πρόσθιο, που είναι το καλό του αγώνισμα. «Θα είμαι πιο χαλαρός και ελπίζω να πάω καλύτερα. Αρχικός στόχος μου είναι η πρόκριση στους «16» και μετά βλέπουμε. Αν περάσω στον ημιτελικό, πιστεύω ότι θα βγει και ο καλός χρόνος».

Αποκλεισμός και για την 4Χ100μ γυναικών

Η ελληνική ομάδα τερμάτισε όγδοη στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο με επίδοση 2.45.55 και δεν κατάφερε να προκριθεί.

Οι Νόρα Δράκου, Νέρι Νιαγκουάρα, Θεοδώρα Γιαρένη και Κρίστελ Βουρνά κατέλαβαν την 16η και τελευταία στο σύνολο.

Η Νέρι Νιαγκουάρα, στην επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Αθήνα, εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη με κόκκινα μάτια, και δεν έφταιγε το χλώριο της πισίνας. «Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη που ζω αυτή τη γενιά (σ.σ. τις νεότερες αθλήτριες). Είχαμε νωρίτερα μία φορτισμένη στιγμή μεταξύ μας, γι΄αυτό και τα κόκκινα μάτια», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που επέστρεψε φέτος στις πισίνες μετά από απουσία σχεδόν έξι ετών και παραδέχεται ότι «… τώρα είμαι διαφορετική, είμαι ωριμότερη και αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η… διάδοχος της Νιαγκουάρα. «Τη Νέρι την έβλεπα όταν ήμουν μικρή κι έλεγα μακάρι να φτάσω κάποτε στο επίπεδό της, να μπορέσω κι εγώ να κάνω τους ίδιους χρόνους και να τους ξεπεράσω, και τώρα έφτασε η στιγμή να κολυμπήσουμε μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενη που τη γνώρισα, κάνουμε καλή παρέα και στα 4Χ100μ. ελεύθερο αμέσως ταιριάξαμε και καταφέραμε να προκριθούμε στο Λονδίνο», υπογράμμισε η Νόρα Δράκου.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της εμφάνιση, η αθλήτρια του ΝΟ Πατρών εξήγησε ότι το 100άρι την κούρασε πολύ, αφού το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρώσει την προετοιμασία της στα 50μ. ελεύθερο, δηλαδή το ατομικό αγώνισμα στο οποίο θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς.

Η Κρίστελ Βουρνά σημείωσε: «Κάναμε μία καλή εμφάνιση. Δυστυχώς δεν πετύχαμε το πανελλήνιο ρεκόρ που θέλαμε. Ηταν πολύ δύσκολο να προκριθούμε, θα έπρεπε να κάνουμε μεγάλη υπέρβαση, αλλά και μόνο που συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς με μία «σκυτάλη» είναι πολύ σημαντικό».

Τέλος, η Θεοδώρα Γιαρένη δήλωσε: «Δεν πήγαμε όσο γρήγορα θα θέλαμε για να πετύχουμε το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά τα υπόλοιπα κορίτσια έχουν και ατομικά αγωνίσματα και είναι λογικό να επικεντρώνονται εκεί. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια. Για μένα είναι μεγάλη τιμή που κολύμπησα μαζί τους».

Εκτός ο Δρυμωνάκος, λαχτάρησε ο Φελπς

Ο Δρυμωνάκος δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 400μικτής ατομικής που άνοιξε την αυλαία της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενας τελικός που θα έχει πολλές εκπλήξεις καθώς ο Τσεχ -πρωταθλητής Ευρώπης- έμεινε εκτός, ενώ ο Μάικλ Φελπς κινδύνεψε να μείνει εκτός καθώς πήρε το τελευταίο εισιτήριο με τον 8ο χρόνο!

«Πίστευα ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση από το αποτέλεσμα που είδα τελικά στον πίνακα. Ακόμη και μέσα στην κούρσα πίστευα ότι πηγαίνω καλύτερα. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι, η πίεση που δέχθηκα μετά τις επιτυχίες μου στο Ευρωπαϊκό, αλλά και μία ίωση που πέρασα και με άφησε πίσω στην προετοιμασία μου, με επηρέασαν», δήλωσε ο 28χρονος Ελληνας κολυμβητής και κατέληξε: «Είναι η τελευταία μου Ολυμπιάδα, οι τελευταίες μου κούρσες, τα έδωσα όλα, στα τελευταία μέτρα… πέθαινα και έδινα και την ψυχή μου, παρότι έβλεπα πως είμαι πίσω».

Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε 7ος στη σειρά του και 17ος στην γενική κατάταξη με χρόνο 4.17.04.

Οι οκτώ του τελικού στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών:
1. Κοσούκε Χαγκίνο (Ιαπωνία)         4:10.01 -Ρεκόρ Ασίας-,
2. Τσαντ Λε Κλος (Νότια Αφρική)      4:12.24,
3. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ)                 4:12.35,
4. Τιάγκο Περέιρα (Βραζιλία)         4:12.39,
5. Τόμας Φρέιζερ-Χολμς (Αυστραλία)   4:12.66,
6. Λούκα Μαρίν (Ιταλία)              4:13.02,
7. Γούγα Χοριχάτα (Ιαπωνία)          4:13.09,
8. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ)                 4:13.33

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.