http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_07/636223.jpgΜπορεί η ελληνική αποστολή να είναι αρκετά μικρότερη (30%) σε σχέση με το Πεκίνο.

Μπορεί να είχαμε ήδη δύο αποκλεισμούς αθλητριών, αλλά σίγουρα οι ελπίδες για κάποια μετάλλια είναι αρκετές. Δύσκολα να φτάσουν επίπεδα Σίδνεϋ (13) και Αθήνας (16), αλλά μπορούν κάλλιστα να ξεπεράσουν αυτά του Πεκίνου (4).

Κωπηλασία, κολύμβηση, τζούντο και γυμναστική είναι μερικά από τα αθλήματα που ελπίζουμε οι αθλητές μας να διακριθούν και να μας φέρουν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το woop.gr σας παρουσιάζει τις ελπίδες για ελληνικά μετάλλια, με τις εκπλήξεις πάντα να παραμονεύουν…

Η ανερχόμενη κωπηλασία

Πολλές είναι οι διακρίσεις της ελληνικής κωπηλασίας τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το δίδυμο των γυναικών Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ είναι ήδη τρις παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Από την άλλη, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου έχουν στην κατοχή τους το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό.

Τα δίδυμα αδέρφια, Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο και την πρώτη στο Ευρωπαϊκό και ευελπιστούν σε μία διάκριση και στο Λονδίνο.

Τέλος, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών ήταν όγδοοι στο Παγκόσμιο και δεύτεροι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έχουν και αυτοί βάσιμες ελπίδες για να στεφθούν Ολυμπιονίκες.

Πρωταθλητές στο… «ξύλο»

Στις πολεμικές τέχνες η ελληνική αποστολή έχει τρεις αθλητές που μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Οι τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης και Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο στις κατηγορίες τους.

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο τάε κβον ντο θέλει να κερδίσει το τρίτο του σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο ασημένια σε Αθήνα και Πεκίνο.

Με τα… μαγιό στο βάθρο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δείχνει σε τρομερή κατάσταση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα μπορεί να μας κάνει περήφανους στο αγώνισμα του ανοιχτού νερού.

Από την άλλη και η Μαριάννα Λυμπερτά στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλλάσης δείχνει ικανή να ανεβάσει στον ιστό την ελληνική σημαία.

Επίσης, στην ιστιοσανίδα ο Βύρωνας Κοκκαλάνης έχει τις ικανότητες και το ταλέντο για να διακριθεί.

Γυμναστική… παραδοσιακά

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση στην γυμναστική, έτσι και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τα ελληνικά χρώματα αναμένεται να μας κάνουν περήφανους. Οι Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας και Βάσω Μιλλούση έχουν μεγάλες πιθανότητες να ανέβουν στο βάθρο.

Στον… στίβο της ζωής και ο ποδηλάτης!

Η τριπλουνίστρα Νίκη Πανέτα, ο  Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ο ακοντιστής Σπύρος Λεμπέσης και οι επικοντίστριες Στέλλα Λεδάκη και Κατερίνα Στεφανίδη είναι μερικές από τις ελπίδες μας στον στίβο.

Τέλος, ο Χρήστος Βολικάκης (νούμερο ένα στη παγκόσμια κατάταξη Keirin) στην ποδηλασία μπορεί να κρεμάσει ένα μετάλλιο στο στήθος του.

Ελπίζουμε πολλοί από τους αθλητές που προαναφέραμε να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο και να κάνουν περήφανη την χώρα μας στις δύσκολες εποχές που περνάει, ενώ οποιαδήποτε έκπληξη είναι… καλοδεχούμενη!

Καλή επιτυχία Έλληνες!

Επιμέλεια: Γιάννης Χίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.