Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση 31 βουλευτών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ιούλιος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης
Αν αγοράζαμε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης θα το πληρώναμε με 1,28 ευρώ το λίτροΕρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή 31 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην ερώτηση σημειώνεται ότι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί «εφιάλτη» για τα νοικοκυριά ιδίως της Βορείου Ελλάδας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και περιοχών με μεγάλο υψόμετρο. Μάλιστα οι βουλευτές επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι αν αγοράζαμε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης θα το πληρώναμε με 1,28 ευρώ το λίτρο και επισημαίνουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, απαιτείται θέρμανση για 6 με 7 μήνες. Προσθέτουν επίσης, ότι και οι τιμές των καυσόξυλων έχουν εκτιναχθεί από πέρυσι στα ύψη, με τον τόνο να στοιχίζει 110 με 130 ευρώ, ενώ και η τιμή των pellets φτάνει τα 0,23 έως 0,30 ευρώ το κιλό.

Κατόπιν όλων αυτών καλούν τον κ. Γιάννη Στουρνάρα να ενημερώσει τη Βουλή ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα στηριχθούν και ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής για τη χρηματική υποστήριξη που θα πρέπει να τους δοθεί.

 

Πηνελόπη Γκάλιου

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 27th, 2012 at 10:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply