Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Spiegel: Ο Ελληνικός στρατός στο δρόμο της χρεοκοπίας

26 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Spiegel: Ο ελληνικός στρατός στο δρόμο της χρεοκοπίαςΕνώ η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από την ευρωζώνη και η τρόικα επιβλέπει τα μέτρα λιτότητας, ο ελληνικός στρατός είναι ένας τομέας με πολύ χώρο για περικοπές, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Όμως οι Έλληνες πολιτικοί χαρακτηρίζονται «άτολμοι» από το περιοδικό, καθώς δεν αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόβλημα: πάρα πολλοί στρατιώτες για υπερβολικά πολλά στρατόπεδα.

Το Spiegel εξηγεί στη συνέχεια στους Γερμανούς τι σημαίνει «βύσμα»: είναι η ελληνική λέξη για τον τρόπο που χρησιμοποιεί ένας Έλληνας πολιτικός το στρατό, ώστε να κρατήσεις του άνδρες ψηφοφόρους του, κρατώντας τους όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία.

Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας βρίσκονται κατά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο στοιχεία του σουηδικού ιδρύματος SIPRI, τη στιγμή που η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία.

 

www.newsbomb.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2012 at 22:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply