Ένσταση κατέθεσαν στο εκλογοδικείο δύο εκλογείς της Β΄Αθηνών, για το γεγονός ότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου έγιναν σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

Σύμφωνα με το news247.gr, αν η ένσταση γίνει δεκτή, θα βάλει σε κίνδυνο τις έδρες 15 βουλευτές δέκα εκλογικών περιφερειών, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν στην Β’ Αθηνών επιπλέον πέντε βουλευτές.

Αιτιολογικό της ένστασης είναι πως οι Βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι την τελευταία του 2011.

Οι 15:

Οι δυο πολίτες της Β΄ Αθηνών στρέφονται κατά των βουλευτών Α. Ψυχάρη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ Α’ Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ Χίου).

Οι εκλογείς υποστηρίζουν πώς το γεγονός ότι η κατανομή των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου). Και αυτό, όπως λένε, είναι αντίθετο στο Σύνταγμα.

Οι αναπληρωματικοί:

Ζητούν μάλιστα να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας. Συγκεκριμένα, να ανακηρυχθούν από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.