Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Θα πέφτουν τα τούρκικα αεροπλάνα σαν παπάκια» προειδοποιούν οι Ρώσοι

26 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Θα πέφτουν τα τούρκικα αεροπλάνα σαν παπάκια» προειδοποιούν οι ΡώσοιΜία …έμμεση αν όχι άμεση προειδοποίηση προς την Τουρκία απευθύνει η ρωσική εφημερίδα «Ισβέστια», επικαλούμενη πληροφορίες από τον σκληρό πυρήνα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρονται σχέδια εκτέλεσης αποστολών της Τουρκικής Αεροπορίας με σκοπό την καταστροφή της αντιεροπορικής ασπίδας των Σύρων, ως πράξη εκδίκησης για την κατάρριψη του αεροσκάφους τους, κάτι που στο τέλος εγκατέλειψε ως ιδέα, όταν αντιλήφθηκε …τι θα την περίμενε: «Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν τα παπάκια στο λούνα παρκ».

Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη. Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι «σύμβουλοι» έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, με τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες. Η σιγουριά του αρθρογράφου για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, θα έμοιαζε μάλλον …με μεζέ!

www.newsbomb.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2012 at 10:43 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply