O Kωνσταντίνος Γκίνης ορίστηκε νέος αρχηγός ΓΕΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Φωτογραφία αρχείου

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης (24/7) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».

Τον ορισμό του Κωνσταντίνου Γκίνη στη θέση του παραιτηθέντα αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

O Kωνσταντίνος Γκίνης ορίστηκε νέος αρχηγός ΓΕΣ

O αντιστράτηγος Κ.Γκίνης ήταν έως σήμερα διοικητής της Πρώτης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα περί επαναφοράς αποστράτων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, «για λογους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του, όσο και του Στρατεύματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.