Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Ελλάδα καταφθάνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο

Ιούλιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση την Πέμπτη με Σαμαρά

Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν

Στην Αθήνα φτάνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (17:30) με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από τη συνάντηση με τον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Η άφιξη Μπαρόζο συμπίπτει με την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα και τον εξονυχιστικό έλεγχο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Στο τράπεζι αναμένεται να πέσουν όλα τα κρίσιμα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πρώτη συζήτηση για πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος.

Εν όψει της συνάντησης με τον Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος αξιωματούχος επισκέπτεται την Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009, όταν είχε βρεθεί στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στόχος της επίσκεψης, όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA Μανώλης Σπινθουράκης, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας κομίζοντας διπλό μήνυμα: Ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά οφείλει τάχιστα να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της, να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να φέρει το πρόγραμμα στη σωστή τροχιά.

Σημειώνεται ότι τη χώρα μας επισκεφθηκε και ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών Τσαρλς Κόλινς, γεγονός που μαρτυρά την ανησυχία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Ο Τσαρλς Κόλινς είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την πολιτική εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος.

* Λόγω της συνάντησης με τον Ζοζέ Μπαρόζο, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση για την εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 25th, 2012 at 13:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply