Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε συναγερμό δάσκαλοι και καθηγητές για το διδακτικό ωράριο

Ιούλιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Καμπανάκι» για διορισμούς, αποσπάσεις και αναπληρωτές

Σε συναγερμό για το διδακτικό ωράριο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές σχετικά με την αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου, ενώ εκφράζουν φόβους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών (αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών).

Χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των ωρών διδασκαλίας, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η εμμονή στην οικονομική προσέγγιση της εκπαίδευσης αδιαφορώντας για τους ποιοτικούς δείκτες της, είναι μια λανθασμένη οπτική και θα βρει απέναντί της τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου από τα διαρκή χτυπήματα εις βάρος του.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό ότι, ενώ την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση που είχαν μαζί του τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του διδακτικού τους ωραρίου, λίγες μέρες μετά παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης. Δάσκαλοι και καθηγητές εμφανίζονται προβληματισμένοι και όσο αφορά στις υπηρεσιακές μεταβολές που ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

«Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ να πραγματοποιηθούν τέλη Ιουλίου, τίποτε νεότερο δεν υπάρχει γι’ αυτό. Ακόμα δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου. Εχουν, βέβαια, ζητηθεί από τις Διευθύνσεις τα κενά, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία.

Φαίνεται ότι η ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό των αιτήσεων που θα ικανοποιηθούν, αφού θα υπάρξουν λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών» τονίζει ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δ. Μπράτης.

Ν. ΤΡΙΓΚΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 25th, 2012 at 07:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply