Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μετά τον Νίκο Ζήγρα αίτημα για να απολογηθεί υπέβαλε και δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

25 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τον Νίκο Ζήγρα, ζητά να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκισή του και να απολογηθεί επί της ουσίας για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions, Αστέριος Οικονομίδης υπέβαλε ήδη, μέσω του συνηγόρου του, αίτημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο μετά την σύλληψη του είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος που αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, εμφανίζεται διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για την σχέση του και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Στο αίτημα του να βρεθεί ενώπιος-ενωπίω με τον κ. Μαλλή , ο κ.Οικονομίδης τονίζει ότι επιθυμεί να απολογηθεί «για πρώτη φορά κατ’ ουσίαν για την υπόθεση», καθώς την πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ανακριτή, είχε επιφυλαχθεί να επανέλθει αφού ελάμβανε γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Η κίνηση του κ.Οικονομίδη πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα στοιχεία την ανακριτική έρευνα καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κατηγορούμενος σκοπεύει κατά την απολογία του να τηρήσει στάση ανάλογη με εκείνη του Νίκου Ζήγρα.

Ο κ.Οικονομίδης, μέσω της Arcon Constructions, έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου της Δεινοκράτους από την off shore Bluebell στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζόπουλου, αλλά και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της Δ. Αρεοπαγίτου και του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, που αγόρασε η off shore Τorcaso και στη συνέχεια μεταβίβασε στη Μονή Βατοπαιδίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης τον οποίο στην πρόσφατη απολογία του ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, ενέπλεξε στην όλη υπόθεση.

Μάλιστα ο κ. Ζήγρας απέδωσε στον πρώην υπουργό σημαντικό ρόλο, λέγοντας πως «ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου», υποστηρίζοντας πως μετέφερε συχνά χρήματα σε βαλίτσες.

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, πως έχει ανάμειξη στην υπόθεση.

ΔΟΛ & ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2012 at 21:20 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply