Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ιούλιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε επιφυλακή οι ειδικοί

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση ότι ένας ενήλικας και πέντε παιδάκια που φιλοξενούνται σε παιδικό σταθμό του Δήμου βρέθηκαν θετικά στη δερματοαντίδραση mantoux για φυματίωση.

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ, η παιδίατρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεανώ Γεωργακοπούλου, αυτή τη στιγμή τα παιδιά αυτά που ήρθαν σε επαφή με το μυκοβακτηρίδιο μέσω του ενήλικα που εκδήλωσε τη νόσο στον παιδικό σταθμό, λαμβάνουν αγωγή ώστε να μην εξελιχθεί το βακτηρίδιο σε νόσο.

Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούνται, δεν έχουν εκδηλώσει φυματίωση και εφόσον το ανοσοποιητικό τους σύστημα, σε συνδυασμό με την χημική προφύλαξη που δέχονται, περιχαρακώσει το βακτηρίδιο, εκείνο δεν θα εξελιχθεί σε νόσο. «Σε κάθε περίπτωση, οι ακτινογραφίες των παιδιών ήταν πολύ καλές ενώ το θετικό είναι ότι το μικρόβιο δεν μεταδίδεται από το ένα παιδί στο άλλο» υπογραμμίζει η κ. Γεωργακοπούλου.

Αντίθετα ο ενήλικας στον οποίο εκδηλώθηκε φυματίωση λαμβάνει αντιφυματική αγωγή και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.

Επιπλέον έχουν ελεγχθεί όλο το προσωπικό και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά στον παιδικό σταθμό καθώς και τα ίδια τα παιδιά και η επανεκτίμησή τους θα γίνει τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τακτική σύσκεψη στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της φυματίωσης.

Πάντως, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, Γιώργος Γιουφτσίδης, επισημαίνει στο ΑΜΠΕ πως σε ό,τι αφορά το κρούσμα σε παιδικό σταθμό, έγιναν όσα προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες ενώ αυτή τη στιγμή για τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στο μυκοβακτηρίδιο, η πλευρά των νοσοκομείων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

www.in.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 25th, 2012 at 16:32 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply