Τη σύμβαση για το έργο “Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, στο παλαιό κτίριο του ΚΠΕ Βελβεντού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νατάσας Τσάτσου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.298.000,00 €, είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την ΑΝΚΟ και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης) με το ποσό των 300.000 €.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, εξήρε τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, προκειμένου το έργο να πάρει σάρκα και οστά και συμπλήρωσε «Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, λόγω των υποδομών που διαθέτει και δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται σε αυτά που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να συνεχίσει τη λειτουργία του. Πρόκειται για μια καινούργια, υπερσύγχρονη, βιοκλιματική υποδομή που έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες και αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο περιβαλλοντικής ενασχόλησης».

Ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι για μας ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα, καθώς ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού που θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την συνεργασία που είχα με τα ίδια τα παιδιά. Η θέλησή τους να γνωρίσουν καλύτερα το περιβάλλον αποτελεί πυξίδα τόσο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όσο και για το Δήμο μας».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής που υπέγραψε την σχετική σύμβαση. «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στις δηλώσεις του μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, προωθεί την ανάπτυξη δράσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Το σημερινό έργο έρχεται να σφραγίσει τις πρωτοβουλίες μας αυτές, που ανοίγουν δρόμους για ένα καλύτερο αύριο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον.

Επίσης με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να δώσει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία ενώ η περιβαλλοντική αυτή κυψέλη θα προσεγγίσει επισκέπτες και πολλές μαθητικές συναντήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.