Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιο πιθανή η έξοδος της Ελλάδας – «Καμπανάκι» για Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο

Ιούλιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πιο πιθανή η έξοδος της Ελλάδας-«Καμπανάκι» για Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο

Αυξημένη έκρινε την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος προχώρησε σε υποβάθμιση της προοπτικής Γερμανίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, από «σταθερή» σε «αρνητική» εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης.

«Η πιθανότητα (μιας εξόδου της Ελλάδας) έχει αυξηθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό» από τις αρχές του χρόνου, δηλώνει στο Reuters η αναλύτρια Σάρα Κάρλσον, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο οίκος δεν θεωρεί πιθανό να φύγουν άλλες χώρες από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, η Moody’s υποβάθμισε σήμερα από “σταθερή” σε “αρνητική” (negative outlook) την προοπτική της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, λόγω της “αυξανόμενης αβεβαιότητας” σε σχέση με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

H Γερμανία και οι λοιπές χώρες που βαθμολογούνται με ‘Aaa’ ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσουν την στήριξή τους προς τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Αναπόφευκτα, το βάρος αυτής της στήριξης, θα πέσει κυρίως στους «αριστούχους» της ευρωζώνης, αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υποβαθμίσει την προοπτική των εν λόγω χωρών.

Αντιδρώντας στην απόφαση του οίκου Moody’s, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επανέλαβε την ισχυρή δέσμευση για την σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης.

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 24th, 2012 at 18:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply