Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύγχυση με τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ

Ιούλιος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας κατακλύζουν το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας και το ΚΕΠ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΕΟΡΔΑΙΑΣΔεν αφορά τους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας η ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για επανέναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» που αφορά 81.200 δικαιούχους.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Αναστάσιος Τσιλφίδης, καθώς καθημερινά προσέρχεται κόσμος στο Εργατικό Κέντρο ρωτώντας για το πότε αρχίζει η απογραφή των δικαιούχων, ενώ αντίστοιχα ερωτήματα δέχεται καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο των εφημερίδων μας και κυρίως το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, μεγάλη σύγχυση φαίνεται να προξένησε η ανακοίνωση του ΕΟΤ για ενεργοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός», αφού προσέλκυσε το ενδιαφέρον και των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας, που λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας εργαζομένων και συνταξιούχων, δικαιούχοι του εν λόγω οργανισμού σπεύδουν να επωφεληθούν για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ-Ε εξήγησε ότι το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιήθηκε με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και αποσκοπεί στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και την αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, καθώς σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση. Το πρόγραμμα, ανέφερε, αφορά ασφαλισμένους του Δημοσίου και όχι δικαιούχους της Εργατικής Εστίας, καθώς πρόκειται για οργανισμό που εποπτευόταν από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ ο συγκεκριμένος οργανισμός, όπως και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας εντάσσεται στους οργανισμούς που καταργήθηκαν με βάση το μνημόνιο και οι αρμοδιότητές τους και το προσωπικό τους μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ. Σημείωσε μάλιστα ότι λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστεί τι θα γίνει με το διάδοχο σχήμα και εάν οι δικαιούχοι- όσοι δηλαδή αποδίδουν εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, θα μπορούν να ενταχθούν και στο μέλλον σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Σημειώνεται τέλος ότι στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών του ΕΟΤ μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α..

Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013.

Ρόη  Βασβατέκη

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 23rd, 2012 at 08:25 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply