Ενα νέο σπορ για το οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 100 άτομα

Αγώνας κατάβασης... «Κατσικόδρομου» στην Κοζάνη

Ο «Κατσικόδρομος» έρχεται στην Κοζάνη. Η ιδέα του 26χρονου Ελληνογερμανού Φιλίπ Σαμπό έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού. Στις 20 έως τις 22 Ιουλίου στα Σέρβια Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί η κατάβαση του κατσικόδρομου, ο οποίος ευελπιστούν να κατοχυρωθεί ως άθλημα.

«Η ιδέα μου ήρθε τον χειμώνα όταν έμενα στο πατρικό μου σπίτι στην Καστανιά και έγραφα τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο. Συνήθιζα να κατεβαίνω τον δρόμο από το χωριό Καστανιά μέχρι τα Σέρβια με το σκέιτμπορντ από πολύ μικρός και στη διαδρομή αυτή με σταματούσαν πολλά κοπάδια από κατσίκια. Γι’ αυτό και σκέφτηκα να ονομάσουμε τη διοργάνωση “κατάβαση κατσικόδρομου” (goatride)» αναφέρει ο Φιλίπ, ο οποίος σπουδάζει Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα.

Μοιάζει με το σνόουμπορτ, τη σανίδα στο χιόνι, λόγω του στοιχείου της σανίδας, με το σερφ στη θάλασσα, καθώς έχει την ίδια κίνηση, και με το σκέιτμπορντ (λόνγκμπορντ), λόγω των τροχών. Για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση εμπειρία και πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός περιλαμβάνει κράνος, γάντια, επιγωνατίδες και επιαγκωνίδες, όπως επίσης απόλυτη συγκέντρωση και αυξημένο επίπεδο δυνατοτήτων. Την Παρασκευή θα γίνει η επίδειξη του αθλήματος προκειμένου, όσοι δεν το γνωρίζουν, να πάρουν μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει τις δύο επόμενες ημέρες. Παράλληλα θα γίνονται και σεμινάρια προπόνησης αλλά και ενημέρωση για τον εξοπλισμό.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση θα μπορέσει να φέρει κοντά ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο καθώς θα συμμετέχουν και άνθρωποι από το εξωτερικό, σε μια συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Μέσω του facebook η διοργάνωση μαθεύτηκε γρήγορα και είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Θα υπάρχει και κατασκήνωση, όπου ο καθένας μπορεί να φέρει τη σκηνή του. Τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ συχνές στην Ευρώπη και ευελπιστώ να καθιερωθεί ο κατσικόδρομος και στην Ελλάδα» προσθέτει ο εμπνευστής της ιδέας.

«Τέτοιες μορφές αθλημάτων είναι ευπρόσδεκτες στην περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από το φυσικό της κάλλος και τις καταπληκτικές διαδρομές. Πριν λίγο καιρό μάλιστα φιλοξενήσαμε τους πανελλήνιους αγώνες αιωροπτερισμού. Η διαδρομή πιστεύω θα μαγέψει όποιον συμμετάσχει» αναφέρει ο κ. Γιώργος Παναγιωτούλας, αντιδήμαρχος του δήμου Σερβίων- Βελβεντού.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από εκατό άτομα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ο Κατσικόδρομος 2012 είναι μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινάει από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και περιλαμβάνει την κατάβαση της βουνοπλαγιάς από την Παλιά Καστανιά έως τα Σέρβια με longboard skateboard (διαφέρει από το skateboard διότι η σανίδα του έχει μεγαλύτερο μήκος). Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν δύο διαφορετικές διαδρομές, η μια έχει περάσματα με απότομες κλίσεις και η άλλη μια λεία άσφαλτο με πολύ ιδιαίτερο σχήμα.

Ο επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 11.00-13.00 και 18.00-20.00 και την Κυριακή 11.00-13.00 και 17.00-19.00.

Κούσουλα Πέρσα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.