Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εικόνα εγκατάλειψης στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ιούλιος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεν έχουν κοπεί ούτε τα χόρτα στο διάδρομο…

http://www.proinoslogos.gr/images/stories/FOTOGRAFIES/2011/APRILIOS_2011/19_07_2012/aerodromio-ioanninon_3.jpgΠληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι διαμαρτυρίες Γιαννιωτών και όχι μόνο για την εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Την ώρα που τα έργα αναβάθμισης τα οποία γίνονται σε αυτό, θυμίζουν… γεφύρι της Άρτας, όπως καταγγέλουν αρκετοί συμπολίτες που ταξιδεύουν μέσω αυτού για την Αθήνα, ο αερολιμένας έχει αφεθεί στην τύχη του!

Για παράδειγμα, τα χόρτα εκατέρωθεν του διαδρόμου απογείωσης και προσγείωσης δεν έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα να διαβιούν αρκετά πουλιά μέσα στους μικρούς αυτούς θάμνους! «Κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων;» διερωτώνται αναγνώστες. Και τονίζουν: «τόσο δύσκολο είναι να τα κόψουν; Ή μήπως απαιτεί τεράστια έξοδα;».

Πώς θα στηριχθεί;
Και όμως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική. Εξάλλου, άπαντες συμφωνούν, ότι στο Αεροδρόμιο θα πρέπει να στηρίξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τουριστική τους ανάπτυξη τα Γιάννινα. Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις για την εικόνα εγκατάλειψης που αποπνέει ο χώρος, αλήθεια πώς θα στηριχθεί στον Αερολιμένα μας, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;

Οι διεθνείς πτήσεις…
Στο μεταξύ, πολλά είναι τα ερωτηματικά για το εάν θα γίνουν τελικά ή όχι διεθνείς πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο. Υπενθυμίζεται, ότι με έγγραφό του, την άνοιξη, προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη, ο Αερολιμενάρχης κ. Βασ. Μητσιμάρης είχε τονίσει ότι το Αεροδρόμιο μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αεροπλάνα. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο, υπήρχαν και τηλέφωνα, στα οποία θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες να επικοινωνήσουν.

«Τελικά, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κανέναν για τα Γιάννινα;» διερωτώνται συμπολίτες, που βλέπουν άλλες περιοχές, ακόμη και με λιγότερο πληθυσμό από τα Γιάννινα, όπως το Άκτιο, η Καλαμάτα, ο Άραξος (Πάτρα), ο Βόλος κ.α. να δέχονται διεθνείς πτήσεις (τσάρτερ) και να έχουν αναπτυχθεί ραγδαία, σε τουριστικό επίπεδο.
***
Οι παραπάνω καταγγελίες για την κατάσταση στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και τις τοπικές αρχές. Υπενθυμίζεται, ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων και σύντομα αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί…

www.proinoslogos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 20th, 2012 at 16:59 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply