Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για να πληρωθούν τα χαράτσια κόβουν δημοτικά τέλη και ΕΡΤ από λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ιούλιος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποια τέλη κόβονται και ποια παραμένουν

Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και τους τέλους της ΕΡΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα“, στους λoγαριασμούς παραμένει το χαράτσι των ακινήτων, το οποίο σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται να αποπληρωθεί σε πέντε δόσεις.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει, εφόσον συμφωνήσουν και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εν λόγω αλλαγές να έχουν συμφωνηθεί έως το φθινόπωρο, ώστε να ισχύσουν από το 2013.

Βεβαίως η πρόθεση αυτή εφόσον υλοποιηθεί δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τόσο των δήμων, όσο και της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είχε κριθεί ως ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης αυτών των τελών, προκειμένου να εισπράττεται κανονικά και ανταποδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα όλα παραπάνω άλλωστε, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 20th, 2012 at 07:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply