Εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και για την πληθώρα των φρούτων και λαχανικών, που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε ολόφρεσκα και δροσερά κάθε καλοκαίρι. Τρεις σούπερ καλοκαιρινές τροφές και δυο δροσιστικά ροφήματα περιλαμβάνει το menu του click@Life, με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσει τους ταλαιπωρημένους από τη ζέστη ουρανίσκους σας.

1.Καλαμπόκι: άρωμα καλοκαιριού

Αγαπημένη παιδική ανάμνηση και συνήθεια για τους περισσότερους είναι το νοστιμότατο καλαμπόκι. Βραστό, ψητό ή σε σαλάτα, το καλαμπόκι περιέχει δύο αντιοξειδωτικές ουσίες, τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, που στην ουσία λειτουργούν σαν φυσικά «γυαλιά ηλίου» για τον οργανισμό, αφού συμβάλλουν στο σχηματισμό της χρωστικής ουσίας της ωχράς κηλίδας, η οποία φιλτράρει κάποιες από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Οι ίδιες ακριβώς αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν στο να ελαττωθεί ο κίνδυνος εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που είναι και η βασική αιτία τύφλωσης σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

2.Τομάτες: δροσιά και προστασία

Από τις κλασικές μέχρι τις cherry, τις pomodoro και τα τοματίνια datterino, οι τομάτες πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι σε όλα τα γεύματα και όχι άδικα. Ωστόσο πέρα από τη νοστιμιά, προσφέρουν και έξτρα προστασία ενάντια στα εγκαύματα από τον ήλιο.

Πώς γίνεται αυτό; Η τομάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό αυτό που χαρίζει στην τομάτα το κόκκινο χρώμα. Αυτή η ουσία προσφέρει επιπλέον προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ «ευθύνεται» και για την παραγωγή κολλαγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που κάνει την επιδερμίδα μας υγιή και σφριγηλή.


3.Καρπούζι: για ενυδάτωση… ζάχαρη

Ένας ενυδατωμένος οργανισμός, δεν σημαίνει μόνο ενυδατωμένο δέρμα αλλά και ενυδατωμένο… πνεύμα. Το να διατηρούμε την «υγρασία» του οργανισμού μας σε σωστά επίπεδα, αυτόματα κάνει τη μνήμη μας «κοφτερή» και ανεβάζει τη διάθεσή μας στα ύψη.

Αυτό ακριβώς κάνει το καρπούζι, που όχι μόνο κρατάει δροσερό το σώμα αλλά προσφέρει και ευχάριστη, γλυκιά γεύση. Περιέχει 92% νερό και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι, έχοντας «πάρει» ελάχιστες ωστόσο θερμίδες.

4.Παγωμένο τσάι: ανάσα δροσιάς

Οk, ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, ιδιαίτερα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη του τσαγιού.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι αν καταναλώνετε τσάι συχνά, και όχι μόνο το καλοκαίρι, μειώνετε τα ποσοστά να εμφανίσετε στο μέλλον παθήσεις όπως είναι ο διαβήτης ή το Αλτσχάιμερ. Ακόμα, τα δόντια και τα ούλα γίνονται πιο υγιή ενώ ευεργετικά είναι τα οφέλη και για τα οστά, τα οποία γίνονται πιο δυνατά.

Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το τσάι σε αφθονία και δεν είναι άλλες από τις φλαβονοειδείς ενώσεις και συγκεκριμένα τις κατεχίνες.

Οι κατεχίνες είναι εκείνες που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν και τον μεταβολισμό.

Λίγες σταγόνες μάλιστα λεμονιού, λάιμ ή πορτοκαλιού, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βοηθούν στη συντήρηση των κατεχινών.

5.Καφές: παρεξηγημένος αλλά ευεργετικός

Ένας παγωμένος καφές είναι ιδανικός για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν και έχει πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο ο καφές παραμένει αγαπημένη συνήθεια, η οποία συμβάλει και ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Ένας καφές τη μέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μελανωμάτων ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, μέχρι ένα επιτρεπτό σημείο βέβαια. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τον ντεκαφεϊνέ.

www.clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.