Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την Κυριακή η συνάντηση του πρωθυπουργού με Κλίντον

Ιούλιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο Μαξίμου ποντάρουν στη συνάντηση εκτός των άλλων για να «κλειδώσει» η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις αρχές του φθινοπώρου.

Παράλληλα ο Μπιλ Κλίντον -σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ-έχει ισχυρούς δεσμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και μεγάλη επιρροή σε ισχυρούς παράγοντες των ΗΠΑ. Για την ώρα, παραμένει άγνωστο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντήσει άλλους πολιτικούς κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη χώρα μας.

Το βέβαιο είναι ότι θα συμμετάσχει σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή σημαντικών Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελληνική Πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να βάλει πλάτη στη χώρα μας για να βγει από την κρίση.

Ο πρώτος στόχος που έχει βάλει η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι να συγκεντρωθούν 100.000.000 δολάρια, που θα αξιοποιηθούν σε τρεις δράσεις:

1. Στην ενίσχυση μεμονωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, που αποδεδειγμένα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

2. Στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

3. Στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που αποτελούν εθνική ανάγκη.

Οπως έγραψε η «Καθημερινή», σε ανακοίνωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας που θα εκδοθεί θα αναφέρεται: «Θα επικεντρωθούμε στην παροχή βοήθειας σε ελληνικές οικογένειες για ιατρική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια και σε οργανώσεις που καταπολεμούν τη φτώχεια. Ο χρόνος πιέζει, γι’ αυτό ξεκινάμε άμεσα την ανθρωπιστική καμπάνια ύψους 100.000.000 δολαρίων».

Τέλος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ το Σάββατο θα βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου θα δώσει διάλεξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Η παγκόσμια οικονομική κρίση». Ο κ. Κλίντον θα μοιραστεί μαζί με τους φοιτητές και αποφοίτους του πανεπιστημίου και το προσωπικό του τις ιδέες του για το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην παγκόσμια οικονομία.

 

Νίκος Ελευθερόγλου

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 19th, 2012 at 20:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply