Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επτά τράπεζες στο «κυνήγι» του Λαυρεντιάδη

Ιούλιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατέθεσαν μηνύσεις για υπέρογκα δάνεια της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/B8970A6104D062C97D6049D3E8FBBE04.jpgΜήνυση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στελεχών της εταιρείας ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλάκο, οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική.

Οι επτά τράπεζες ζητούν την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και των συνεργατών του για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, χειραγώγησης μετοχών της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η επίμαχη εταιρεία, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, πουλήθηκε το 2008 στον όμιλο «Carlyle» έναντι ποσού περίπου 750 εκατ. ευρώ, με δημόσια πρόταση. Λίγο καιρό μετά, η εταιρεία, που εμφάνιζε πολύ μικρότερο τζίρο και ενώ είχαν πουληθεί μονάδες της και είχε υψηλότατο δανεισμό, επανήλθε με τίμημα μικρότερο των 90 εκατομμυρίων ευρώ σε σχήμα του Έλληνα επιχειρηματία.

Οι Τράπεζες φέρονται να κατηγορούν τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του ότι εμφάνισαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, ώστε να αυξήσουν την αξία της μετοχής της εταιρείας και να είναι εφικτή η δανειοδότησή της με ποσά περίπου 500 εκατ. ευρώ.

‘Οπως αναφέρει το Newsbeast.gr, η μήνυση διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και με εντολή της προϊσταμένης ανέλαβε να διενεργήσει για την υπόθεση προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης, ο οποίος είχε χειριστεί και την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

Για την υπόθεση της Proton έχει ασκηθεί σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 ατόμων ποινική δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ για τους έξι εκ των κατηγορουμένων έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 19th, 2012 at 09:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply