Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Διαβουλεύσεις Χατζηδάκη – Στουρνάρα με τράπεζες για τον «Τειρεσία»

Ιούλιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η αναμόρφωσή του περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης

Διαβουλεύσεις Χατζηδάκη - Στουρνάρα με τράπεζες για τον «Τειρεσία»

Διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ ) για την αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» θα ξεκινήσουν τις επομενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι στον «Τειρεσία» εγγράφεται κάποιος αυτόματα στην περίπτωση που τα οικονομικά προβλήματά του έχουν φθάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων ή των υποθηκοφυλακείων και έχουν βγει αποφάσεις διαταγής πληρωμής ή κατάσχεσης.

Σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές με τις τράπεζες, δύο είναι οι βασικές περιπτώσεις κατά τις οποίες κινδυνεύει να γίνει κάποιος να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα: όταν έχει εκδώσει ακάλυπτη επιταγή που σφραγίστηκε ή όταν έχει υπογράψει συναλλαγματική που δεν πληρώθηκε.

Όπως γράφει το tovima.gr, η αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» αποτελεί προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας και είναι κάτι που επιδιώκουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, καθώς εκτιμάται ότι θα λύσει τα χέρια σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δανειστούν λόγω πρότερης εγγραφής τους στη λίστα του «Τειρεσία».

Θέση της κυβέρνησης είναι ότι ο «Τειρεσίας» αποτελεί βασικό εργαλείο που προστατεύει την αγορά από κακές πρακτικές, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί θηλιά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τις καθιστά προβληματικές.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 19th, 2012 at 21:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply