Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρβανιτόπουλος: 1065 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών

Ιούλιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όχι τιμωρητική η αξιολόγηση-υπαρκτός ο υποσιτισμός μαθητών

http://img.protothema.gr/A4F6DEA18F0A6E04BDC785892A931D70.jpgΜε τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο συναντήθηκαν εκπρόσωποι της ΔΟΕ, προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα,  οι δάσκαλοι ζήτησαν μεταξύ άλλων :

– Αύξηση δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
– Οικονομική στήριξη σχολικών επιτροπών
– Μισθοί αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς
– Άμεση και ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των νέων εκπαιδευτικών
– Αφορολόγητο στα 12.000€
– Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους
–  Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών
– Καμιά αξιολόγηση – χειραγώγηση
– Να καταργηθεί η τιμωρητική  διάταξη για όσους αρνήθηκαν να διοριστούν την προηγούμενη χρονιά και να τους δοθεί η δυνατότητα ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών
–  Άμεση πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
– Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά
–   Προγράμματα για την κοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους

Ο Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά στη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας καθώς και στην κατάσταση της εκπαίδευσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο που  επιτελούν οι εκπαιδευτικοί επισημαίνοντας :

– Στόχος του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Καταβάλλεται προσπάθεια πραγματοποίησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών εντός των χρονικών ορίων. Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

– Η αξιολόγηση θα είναι δομών και διαδικασιών. Δε θα είναι τιμωρητική και δε θα συνδέεται με απολύσεις. Δε θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο.

– Ο υποσιτισμός των μαθητών είναι υπαρκτό θέμα. Αναζητούνται λύσεις χωρίς να δημιουργούνται κοινωνικές διακρίσεις. Θα γίνει σχεδιασμός που θα γνωστοποιηθεί.

– Για τις εκπαιδευτικές άδειες, τους διορισμούς, τα επιδόματα θέσης αναπληρωτών, τη συνυπηρέτηση και την προϋπηρεσία μετά το 2010, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αφού γίνει πρώτα επεξεργασία των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

– Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θα περικοπούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας θα εξοικονομηθούν από περιστολή δαπανών των υπηρεσιών του και δε θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο.

– Θα δοθεί χρονική παράταση για τη ρύθμιση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση

– Θα γίνουν 1065  μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 19th, 2012 at 11:25 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply