Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άμεσες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών- Μετατάξεις 4000 υπαλλήλων

Ιούλιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζει η κυβέρνηση, ως δείγμα μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας απέναντι στους δανειστές της

Αμεσες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών-Μετατάξεις 4000 υπαλλήλων

Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκεται κατάλογος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 20 οργανισμούς του Δημοσίου που έχουν παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και τα οποία θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν.

“Πιλότος” των εξελίξεων φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η συγχώνευση όλων των εκθέσεων σε έναν “Φορέα εξωστρέφειας” που θα αναλάβει παράλληλα και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Η εξέλιξη αυτή επιταχύνει την διαδικασία των μετατάξεων με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 4.000 ανθρώπους που θα μεταταχθούν, καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.

Στην ενημέρωση που είχαν δημοσιογράφοι από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έγινε περαιτέρω γνωστό ότι οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των οργανισμών θα πραγματοποιηθούν σε δυο στάδια.

Το πρώτο που θα ξεκινήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα αφορά οργανισμούς από την λίστα Πάγκαλου που έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να κλείσουν.

Το δεύτερο θα αφορά εκατοντάδες οργανισμούς, περίπου 200-300 και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Το κριτήριο για το ποιοι οργανισμοί θα κλείσουν θα προκύψει από την αξιολόγηση από την ΕΙΣΕΠ, μια ειδική υπηρεσία στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κρίνει το κόστος λειτουργίας του κάθε οργανισμού σε σχέση με το έργο που παράγει.

Ο Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι μετά από την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά για την διοικητική μεταρρύθμιση, θα στείλει και ο ίδιος επιστολή ίδιου πνεύματος στους υπουργούς με πιο εξειδικευμένα ζητήματα.

Megatv

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 19th, 2012 at 17:53 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply