“Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό” … H ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη
(Ανανεωμένο) Στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από την Τετάρτη (18/7), ένα 13χρονο παιδί, κατασκηνωτής στις Κατασκηνώσεις του Ζιάκα Γρεβενών. Σύμφωνα με τις πρώτες  πληροφορίες του Star-Fm.gr, αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Μετά από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Γρεβενών, κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.

Είναι το 2ο περιστατικό που σημειώνετε μέσα σε λίγες ημέρες στον ίδιο χώρο αφού είχε προηγηθεί ένα ακόμη περιστατικό «άσηπτης  ιογενούς μηνιγγίτιδας»,  τη  δεύτερη μόλις μέρα (Σάββατο 14/7), της έλευσης των κατασκηνωτών από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών (και Ιατρού) Γιώργου Δασταμάνη, όπου μίλησε στο Star-Fm.gr:

«Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το Υπουργείο αλλά και το ΚΕΛΠΝΟ, όπου περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του 2ου περιστατικού, για να πράξουμε ανάλογα…

Ήδη στις κατασκηνώσεις υπήρχαν 3 γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού…

Εντός της ημέρας, θα επισκεφθώ τις κατασκηνώσεις όπου με την Υγειονομική Υπηρεσία και τον Αλέξανδρο Μάγκο, Γεν Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  του Τμήματος Υγιεινής,  θα ελέγξουμε τις εγκαταστάσεις  αλλά και τους όρους  έναρξης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων…

Δεν είναι κάτι το  ανησυχητικό, η κατάσταση παρακολουθείται  πολύ στενά και για ότι προκύψει θα ενημερώσουμε  και θα επιληφθούμε της κατάστασης με οποιοδήποτε τρόπο».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, του Star-fm.gr, η υγεία του παιδιού που εκδήλωσε συμπτώματα μηνιγγίτιδας είναι καλή,  ενώ  o Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών διαπίστωσε πως οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας και προέβη στο κλείσιμο τους, μέχρι να εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια.

Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν τα τελευταία χρόνια υπό την εποπτεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας «Απολύτρωσις» του αήμνηστου Στέργιου Σάκκου.

Αυτή την περίοδο στην κατασκήνωση βρίσκονταν 85 παιδιά γυμνασιακής ηλικίας από τη ΧΑΝΘ.

Είναι καλά στην υγεία του…

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης Γιώργος Βέργουλας, η κατάστασή του παιδιού δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη

Έκτακτη επίσκεψη στο χώρο των κατασκηνώσεων που βρίσκονται στο χωριό Ζιάκα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης συνοδευόμενος από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Μάγκο, καθώς και την Διευθύντρια κ. Θεολογία Ντίνα και την Επόπτρια υγείας κ. Γεωργία Γιακοπούλου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών έπειτα από αναφορά δύο κρουσμάτων μηνιγγίτιδας (το δεύτερο αναφέρθηκε μόλις σήμερα) σε παιδιά που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της εν λόγω κατασκήνωσης. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών δεν προέκυψαν ενδείξεις έλλειψης συνθηκών υγιεινής.

Τα παιδιά που νόσησαν βρίσκονται σε καλή κατάσταση που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και μάλιστα το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται ήδη στο σπίτι του. Τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται ακόμα στο χώρο των κατασκηνώσεων χαίρουν άκρας υγείας.

Ωστόσο έπειτα από εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Δακή και του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεωργίου Δασταμάνη ο χώρος των κατασκηνώσεων στο χωριό Ζιάκα θα εκκενωθεί σήμερα καθώς δεν υπάρχει νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

 

 

 

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.