http://assets.tanea.gr/ygeia/files/kounoupiNeilou.jpgΟ πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφτηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 75χρονο άντρα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο άτυχος άντρας εισήχθη με βαριά μορφή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση της υγείας του εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν προσληφθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχει ανέλθει στα εννέα, εκ των οποίων οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα.

Στο μεταξύ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε ημερήσια βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης

www.keelpno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.