Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στοιχεία «φωτιά» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο φέρεται να έδωσε ο Νίκος Ζήγρας

Ιούλιος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εννιάωρη κατάθεση στον ανακριτή

O Νίκος Ζήγρας

Άκρως επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν η πολύωρη απολογία που έδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Ο επιχειρηματίας -συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού- που μετά από τρεις μήνες κράτησης ζήτησε να «σπάσει τη σιωπή του», φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off-shore) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.

Φέρεται, ακόμη, να είπε ότι την πρώτη φορά που ήρθε στον ανακριτή δεν θέλησε να μιλήσει γιατί είχε δεχθεί λάθος συμβουλές, ενώ τώρα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών, προσβλέποντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει.

«Με συμβούλευσαν λάθος οι πρώην συνήγοροι μου», είπε στον ανακριτή. «Έπρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».

Τέλος, αναφερόμενος στην προφυλακισμένη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι η κ. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί «ο Άκης της έλεγε τα πάντα».

Ακης: Προϊόν συναλλαγής η κατάθεση

Για «συναλλαγή» με εμπλεκόμενους στην υπόθεσή του, κατηγορεί με ανακοίνωσή του, τον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες για το περιεχόμενο της απολογίας του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των εμπλεκομένων δεν προφυλακίστηκαν εξαιτίας της «συναλλαγής» τους με την Ανακριτική Αρχή, την οποία καταγγέλλει ως «παράνομη και ανήθικη».

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.

«Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

ΔΟΛ & ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 18th, 2012 at 09:13 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply