Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δωρεές για να επιζήσει ζητά ο ιστότοπος WikiLeaks…

Ιούλιος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πρέπει να συγκεντρώσει 1 εκατ. ευρώ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/481BC3CC5FD813DAC08A5610AC989E93.jpgΟ ιστότοπος WikiLeaks απηύθυνε σήμερα έκκληση για δωρεές σ’ ένα νέο ιστότοπο στο Ίντερνετ προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια καθώς οι πόροι του έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

«Για να συνεχίσει τις αποστολές του, ο WikiLeaks πρέπει να συγκεντρώσει αμέσως το λιγότερο ένα εκατομμύριο ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Sunshine Press, της υπηρεσίας επικοινωνίας του ιστότοπου.

Όπως γράφει το newsbeast.gr, μια γαλλική ένωση με την ονομασία FFDN (Ταμείο για την υπεράσπιση της ουδετερότητας του Διαδικτύου) άνοιξε για τον WikiLeaks ένα λογαριασμό Carte Bleue ώστε οι φίλοι του να μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους.

Μια οικονομική έκθεση για τον WikiLeaks, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποκαλύπτει πως τα εισοδήματά του δεν καλύπτουν τις δαπάνες του: σε 18 μήνες, τα έσοδα του ιστότοπου έπεσαν στο 21% του επιχειρησιακού του κόστους.

Ο WikiLeaks υποχρεώθηκε να αντλήσει από τα αποθέματά του, τα οποία μειώθηκαν από 800.000 ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 σε λιγότερα από 100.000 ευρώ στα τέλη Ιουνίου. Με το ρυθμό αυτό, ο ιστότοπος θα έχει εξαντλήσει τα αποθέματά του «σε μερικούς μήνες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 18th, 2012 at 18:23 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply