Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο μικροσκόπιο τα μείζονα προβλήματα της αυτοδιοίκησης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας (Video)

Ιούλιος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το δ.σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κωδικοποίησε την ατζέντα των θεμάτων που θα θέσει η πρόεδρος στον υπουργό Εσωτερικών

http://4.bp.blogspot.com/-po8VXm_17QI/UALIPE6LJBI/AAAAAAAAqvc/SZsNCxPHhRc/s1600/13.JPGΕφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τους δήμους θα έχουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, την προσεχή Τρίτη 17 Ιουλίου.

Παρούσα στη σύσκεψη θα είναι φυσικά και η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Γι’ αυτό και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ (13/7), κωδικοποιήθηκαν τα προβλήματα των δήμων της περιοχής και του ανώτατου θεσμικού οργάνου, τα οποία θα τεθούν στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και θα έχουμε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ. Είπε επίσης ότι «θα γίνει μία ιεράρχηση των κορυφαίων ζητημάτων και θα ενημερωθούμε για τους στόχους, τις προθέσεις, τη μεθοδολογία και το πρόγραμμα της κυβέρνησης γύρω από τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Ενόψει της σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, επικαιροποιήθηκαν και τέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την αυτοδιοίκηση, αλλά και κάποια που κατά καιρούς είχε δοθεί μία λύση, χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ σε επιτροπές για τις λαϊκές αγορές και τα σχολεία, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο, «πρέπει να προχωρήσουν στις κατανομές χρημάτων στα σχολεία», καθώς «όπως αντιλαμβάνεστε τα θέματα της παιδείας είναι από τα κορυφαία ζητήματα που μας απασχολούν και στο βαθμό που μας αναλογεί, εμείς ως αυτοδιοίκηση πρέπει να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε τον τομέα της παιδείας όχι μόνοι με τη συμμετοχή στην επιτροπή και την κατανομή των χρημάτων, αλλά και με προτάσεις σε μείζονα προβλήματα που απασχολούν την παιδεία».

Ειδικά για το θέμα της μεταφοράς μαθητών – το οποίο ως γνωστό απασχόλησε προχτές ειδική σύσκεψη της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με δημάρχους της περιοχής – η Π. Βρυζίδου σημείωσε ότι «παρατηρείται πλήρες αδιέξοδο, λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «SIVA» στο οποίο συμμετέχει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, η πρόεδρος επισήμανε ότι «είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, ενώ αυτό που αντιστοιχεί να διαχειριστεί η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι 270.000 ευρώ. Συμμετέχουν περισσότερες από δέκα χώρες της Ευρώπης, με στόχο να γίνει ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το πώς θα διαχειρίζονται τα διάφορα δίκτυα όπως οπτικές ίνες, σύζευξη και διάφοροι άλλοι τομείς, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση στη Δυτική Μακεδονία και να μπορέσουμε να παράγουμε έργο με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ιδιαίτερα σήμερα που τον απασχολεί η οικονομική κρίση».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του West Channel:

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 15th, 2012 at 20:58 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply