Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιο κοντά στην Πειραιώς η ΑΤΕ

Ιούλιος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο πρόεδρος της Πειραιώς Μ. Σάλλας στρέφεται με δηλώσεις του κατά ομάδας συνεργατών του Reuters

Πιο κοντά στην Πειραιώς η ΑΤΕ

Κρισιμη εβδομάδα για τις τράπεζες η ερχόμενη καθώς αναμένεται να κριθεί η συγχώνευση της Αγροτικής Τράπεζας με άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Σχετικές προτάσεις έχουν υποβληθεί από την Πειραιώς και την Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνεται η πρόταση της Πειραιώς. Υπενθυμίζεται ότι σχετική πρόταση είχε υποβάλλει και κατά το παρελθόν, τότε όμως είχε απορριφθεί. Με τα νέα δεδομένα, η Πειραιώς επανήλθε με την ίδια πρόταση και κατά τα φαινόμενα θα είναι αυτή που θα επικρατήσει.

Εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εν όψει αυτών των διαδικασιών, η διοίκηση της Πειραιώς αναμένει πιέσεις και επιθέσεις με σκοπό να ακυρωθεί αυτή η νέα προσπάθεια. Ενδεικτική των ανησυχιών αυτών είναι η δήλωση του προέδρου της Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο εγώ όσο και η Τράπεζα Πειραιώς δεχόμαστε επιθέσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί όλους στην παρούσα συγκυρία, είναι η ασφάλεια και η περαιτέρω θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος«.

»Στη μακρά πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές προσπάθειες υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης. Στη λίστα αυτή προσθέστε άλλο ένα επεισόδιο, της ομάδας αυτής συνεργατών του Reuters. Αξιολογώ ότι μέσα από τις νομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, θα αποκαλυφθούν και εκείνοι που κρύβονται από πίσω τους. Την υπονόμευση την αντιμετωπίζουμε καίρια και θεσμικά, όπως πρέπει, με νομικές ενέργειες.  Αλλά δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι, όπως σας είπα, η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας  από την κρίση».

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 15th, 2012 at 14:13 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply