Συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα το κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων τοπικά 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα ενδέχεται να επεκταθούν και στη δυτική Στερεά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 21 έως 41 και πιθανόν στα νοτιότερα τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 35 και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 36 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 38 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.