Έμεινε παράλυτη εξαιτίας τραγικού λάθους γερμανικού νοσοκομείου – Δικαιώθηκε από το δικαστήριο

Περί τα 15.900 ευρώ αποζημίωση το μήνα αποφάσισε να δώσει το δικαστήριο του Μπόχουμ στην Ελληνίδα δημοσιογράφο Πασχαλινή Ν., η οποία καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του γερμανικού νοσοκομείου Marienkrankenhaus στην πόλη Χέρνε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η 40χρονη σήμερα δημοσιογράφος, η οποία σπούδασε στην Γερμανία και εργαζόταν ως ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, επέλεξε το εν λόγω νοσοκομείο για να αφαιρέσει όζους που είχε στον θυρεοειδή αδένα της.

Μετά την επέμβαση η άτυχη γυναίκα παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί, όπως διαπιστώθηκε, άργησαν πολύ να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γυναίκα από μια απλή επέμβαση ρουτίνας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της. Μετά την επέμβαση παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αποδείχτηκε από τη απόφαση του δικαστηρίου, άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της γυναίκας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας, και να πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μη παροχή οξυγόνου έγινε αιτία να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο της και να πέσει σε κώμα για τέσσερις μήνες. Όταν συνήλθε ήταν πλέον παράλυτη.

Μάλιστα, η ιστορία της έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο στην γερμανική “Bild”.

Σύμφωνα με τη Bild, η γυναίκα έχασε και την προσωπική της ευτυχία καθώς ο τότε σύντροφος της, με τον οποίο ετοιμαζόντουσαν για γάμο, την εγκατέλειψε.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και το δικαστήριο του Μπόχουμ την δικαίωσε, της επιδίκασε αποζημίωση-ρεκόρ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε να της δώσει εφάπαξ το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ κάθε μήνα θα λαμβάνει το ποσό των 15.900 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.