Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Ικαρία το ελιξίριο της μακροζωίας

12 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το ελιξίριο μακροζωίας που χρόνια ψάχνει η ανθρωπότητα φαίνεται πως το έχουν βρει οι κάτοικοι της Ικαρίας

Στην Ικαρία το ελιξίριο της μακροζωίας Αυτό διαφαίνεται από τα δημογραφικά στοιχεία του νησιού, τα οποία αποκαλύπτουν ότι  ενώ στην Ευρώπη μόνο το 0,1% ζει πάνω από τα 90 χρόνια, στο ελληνικό νησί το ποσοστό αυτό είναι δεκαπλάσιο.

Τα στοιχεία αυτά κέντρισαν το ενδιαφέρον του καθηγητή Καρδιολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος μαζί με ομάδα καρδιολόγων έφτασαν στο νησί για περεταίρω έρευνα.

Αφού  πέρασαν από καρδιολογική και παθολογική εξέταση 673 ηλικιωμένους, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 χρόνια και 657 νεότερους, με μέσο όρο ηλικίας τα 54 χρόνια, αποφάνθηκαν ότι το μυστικό μακροζωίας κρύβεται κυρίως στις τροφές που καταναλώνουν οι Ικαριώτες.

Ψάρια, λαχανικά, φρούτα και όσπρια είναι αυτά που «δίνουν» χρόνια στους κατοίκους του νησιού και τους εντάσσουν στις περιοχές του παγκόσμιου χάρτη, όπου παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων.  Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και η Νικόγια της Κόστα Ρίκα, η Σαρδηνία, η Λόμα Λίντα του Μεξικού, και η Οκινάβα της Ιαπωνίας.

Η μεσογειακή τροφή σε συνδυασμό με τους χαλαρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αποτελούν τα εργαλεία εκείνα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Το φαινόμενο της Ικαρίας, θα απασχολήσει και το συνέδριο «Στοχεύοντας  στη μακροζωία: από την πρόληψη στη θεραπεία».

www.newsbomb.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιουλίου, 2012 at 14:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply