Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Εφικτή η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης το 2016»

12 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης είναι εφικτή το Νοέμβριο του 2016, διαβεβαίωσε ο διευθυντής του έργου Γιώργος Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας ότι τα κεφάλαια για την υλοποίησή του είναι εξασφαλισμένα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης πρόσθεσε ακόμα ότι μέχρι τέλους του έτους πρέπει να κλείσουν όλα τα σκάμματα των αρχαιολογικών ανασκαφών που αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες καθυστερήσεων του έργου.

Μάλιστα δήλωσε ότι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός για τις αρχαιολογικές εργασίες έχει υπερβεί κατά 75 εκατ. τους αρχικούς υπολογισμούς που ήταν 15 εκατ. ευρώ, καθώς το κόστος της διαδικασίας «υποεκτιμήθηκε σημαντικά».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι δεν διανοείται να πιστέψει ότι η κυβέρνηση θα έρθει για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί λύση στο θέμα του μετρό.

Μάλιστα τόνισε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια το μετρό έχει εγκαταλειφθεί κι ότι έτσι όπως πάει δεν πρόκειται να τελειώσει στην τρέχουσα δεκαετία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιουλίου, 2012 at 15:52 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply