Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζευγάρι ζει σε σπηλιά στην παραλιακή του Ηρακλείου

11 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί δεν πιστεύουν στα μάτια τους

Σοκ: Ζευγάρι ζει σε σπηλιά στην παραλιακή του Ηρακλείου Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχουν φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους. Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δυο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ρωβινσώνες προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για την φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας αυτή την εικόνα με το ζευγάρι να διαμένει στη σπηλιά -λίγα μέτρα παραπάνω από εκεί που βρίσκεται εγκατεστημένο το λούνα παρκ στην παραλιακή- ανέφεραν το περιστατικό στο PrismaNews ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μόνα υπάρχοντάε του είναι ένας παλιός καναπές όπου κοιμούνται και ένας τενεκές που τον χρησιμοποιούν για να μαγειρέψουν. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωσή του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη την διοίκηση του ΕΚΗ που βρέθηκε χτες στην περιοχή και συνάντησε τους ανθρώπους. Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης θα βρεθεί ξανά σήμερα στο πλευρό του ζευγαριού ενώ έχει προβλέψει να δοθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Όπως ανέφερε στο PrismaNews ο ίδιος η κατάσταση είναι δραματική. Το ζευγάρι επιβιώνει σε συνθήκες εξαθλίωσης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη παρέμβαση απο το κράτος. “Μια τσάντα τρόφιμα δεν αρκεί. Θα περάσουν μια μέρα, δυο μέρες μετά τι θα γίνει. Κάτι πρέπει να γίνει, η κατάταση είναι τραγική” ανέφερε.

www.prismanews.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2012 at 16:12 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply