Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίδομα 100 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους παραμεθόριων περιοχών

Ιούλιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κόπηκε προεκλογικά αλλά θα καταβληθεί αναδρομικά!

http://img.protothema.gr/48BAB38AC6CA807FA04C46222B504EEF.jpgΤη χορήγηση του επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους παραμεθόριων περιοχών αναμένεται να υπογράψουν μέσα στο προσεχές διάστημα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Η καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιφέρειες της χώρας ή σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες είχε αναβληθεί προεκλογικά.

Οι υπάλληλοι θα παίρνουν ένα επίδομα ύψους 100 ευρώ τον μήνα.

Οι υπηρεσιακοί υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πρέσβης επί τιμή, κ. Παύλος Αποστολίδης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς αποφάσισαν ότι πρέπει να θεσπιστούν ενιαία κριτήρια προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και είχαν κόψει το επίδομα.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να προσδιορισθούν αρχικά τα σχετικά κριτήρια για τους δικαιούχους και εν συνεχεία να υπογραφούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση των χρημάτων.

Έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι απομακρυσμένων-παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών θα λάβουν το επίδομα των 1.200 ευρώ (100×12) από την νέα κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 11th, 2012 at 08:11 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply