Οργή Σαμαρά για την παραίτηση του Ν. Νικολόπουλου

Η πρωτοφανής, όπως χαρακτηρίστηκε, κίνηση παραίτησης του κ. Νικολόπουλου προκάλεσε «σοκ» στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα όταν έχουν περάσει μόλις δεκατρείς ώρες περίπου μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση.

Στον απόηχο της πολύ καλής εμφάνισης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και στην αρχή μιας δύσκολης πορείας που αρχίζει με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα στο Eurogroup o κ. Νικολόπουλος επέλεξε να πλήξει την κυβέρνηση, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η επαναδιαπραγμάτευση έπρεπε να έχει τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα από την αρχή , δημιουργώντας μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση.

Ο βουλευτής Αχαΐας επί περίπου 20 χρόνια και τα τελευταία δυο έτη τομεάρχης εργασίας της ΝΔ αποφάσισε να…« ανταποδώσει» το δώρο που του έκανε ο κ. Σαμαράς ορίζοντάς τον υφυπουργό επιλέγοντας, το δρόμο της λιποταξίας όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» φέρεται εξοργισμένος από την κίνηση του κ. Νικολόπουλου, τη θεωρεί εξωφρενική ενώ την ίδια στιγμή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διατυπώνονται πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της πράξης του βουλευτή αλλά και του χρόνου εκδήλωσής της.

«Σε μια εβδομάδα πότε πρόλαβε να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται ο κ. Νικολόπουλος ;» ήταν το ρητορικό ερώτημα υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους που διευκρίνιζε ότι είναι σαθρή η επιχειρηματολογία του καθώς , όπως ανέφερε η προ ημερών συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα ήταν μόνο διερευνητικού χαρακτήρα και γνωριμίας.

Μάλιστα σημείωναν ότι μετά τη συνάντηση ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης είπε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έγινε συζήτηση επί της επαναδιαπραγμάτευσης και ο παριστάμενος τότε υφυπουργός κ. Νικολόπουλος δεν αντέδρασε και απλά ήταν συγκαταβατικός.

«Ξαφνικά τι έγινε και άλλαξε στάση ο βουλευτής; »διερωτάτο άλλο κυβερνητικό στέλεχος και μιλούσε για περίεργη κίνηση του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε το βράδυ της Κυριακής την επιστολή παραίτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Κανείς όμως, όπως ήταν λογικό, λόγω της ημέρας δεν άνοιξε την επιστολή να διαβάσει το περιεχόμενό της αφού μόνο ως αστείο θα εκλαμβανόταν μέλος της κυβέρνησης να γνωστοποιεί την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα λίγες ώρες πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός πηγαίνοντας νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε να διαβάσει την επιστολή και έγινε έξω φρενών με την επιχειρηματολογία του κ. Νικολόπουλου στον οποίο και τηλεφώνησε αμέσως .

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απάτησε σημείο προς σημείο στα επιχειρήματα του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να τα υποστηρίξει.

Μάλιστα όταν ο κ. Σαμαράς θέλοντας να κλείσει το θέμα του ζήτησε να τα πούνε αργότερα ή ακόμα και να συναντηθούν ο κ. Νικολόπουλος, προφανώς έχοντας άλλα σχέδια κατά νου δεν αποδέχθηκε.

Αντί να συζητήσει με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας, δημιουργώντας κυβερνητική κρίση και ακυρώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι γίνεται μια καινούργια αρχή.

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινάει μια δύσκολη πορεία και βασικό στοιχείο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις άμεσα για να κερδίσουμε ως χώρα την επαναδιαπραγμάτευση που δεν κερδίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη, υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Σ.Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση»

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμα και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του».

Ραβανός Αρης, Παπαδής Κώστας

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος -Αναλαμβάνει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.