Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησε από το Δήμο η διαδικασία αναγνώρισης των ιαματικών πηγών Κιβωτού Γρεβενών (Video)

Ιούλιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για την αναγνώριση φυσικού πόρου ως Ιαματικού υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΤ φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ΦΕΚ 2215/2009) ως εκ τούτου ο Δήμος Γρεβενών προχωρεί σε προγραμματική σύμβαση με τον σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, με στόχο την αναγνώριση του φυσικού πόρου της Κιβωτού ως Ιαματικού.

Η Προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει την Β΄ και Γ΄ Φάση που είναι αντίστοιχα η Υδρογεωλογική-Υδροχημική μελέτη και Γεωθερμική-μελέτη προστασίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις με χημικό εργαστήριο του Βόλου, το οποίο έχει έρθει στις ιαματικές πηγές της Κιβωτού και έχει πραγματοποιήσει επί τόπου κάποιες αναλύσεις καθώς και στην συλλογή δειγμάτων για περεταίρω αναλύσεις στο εργαστήριο.
Επίσης έχει προχωρήσει στη συλλογή δειγμάτων τα οποία έχουν αποσταλεί στον Δημόκριτο για να πραγματοποιηθούν οι ραδιολογικές αναλύσεις .

Δείτε το Video από το Grevenanea.gr
 

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 10th, 2012 at 20:42 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply