Το κατέκτησε για έβδομη φορά
Εκεί που του αξίζει!Γιατί πολύ απλά ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο καλύτερος τενίστας του 21ου αιώνα και πιθανώς όλων των εποχών. Το απέδειξε ακόμα μια φορά, επικρατώντας του «γηπεδούχου» Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ στον τελικό του λονδρέζικου τουρνουά και φόρεσε ξανά το «στέμμα του βασιλιά».

Προσπάθησε πολύ ο Άντι Μάρεϊ, ωστόσο θα αρκεστεί στη συμμετοχή του στον «μεγάλο» τελικό, εκπροσωπώντας την Βρετανία μετά από το… προπολεμικό 1938 και τη συμμετοχή του Μπάνι Όστιν. Σίγουρα ο Μάρεϊ είναι απογοητευμένος από την απώλεια του τίτλου, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος σε τελικό Grand Slam στο Wimbledon.

Ο θριαμβευτής, Φέντερερ έφτασε τις 7 κατακτήσεις στο Wimbledon του Πιτ Σάμπρας, ενώ παράλληλα τον «άγγιξε» στις περισσότερες εβδομάδες ως νούμερο ένα της ATP, με 286.

Η… αύρα του γηπεδούχου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον «γηπεδούχο». Ο Μάρεϊ έκανε μπρέικ… με το καλημέρα και πήρε προβάδισμα με 2-0 γκέιμ. Ο Φέντερερ «ανέβασε στροφές» και έκανε άμεσα μπρέικ μπακ. Το 8ο γκέιμ ήταν «όλα τα λεφτά», με τον Ελβετό να έχει δύο «break point», αλλά να μην τα καταφέρνει, την ώρα που κράτησε περίπου 10΄. Στο ακριβώς επόμενο, ο Φέντερερ σέρβιρε αλλά ο Μάρεϊ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και ουσιαστικά έκλεισε το σετ με 6-4 υπέρ του Βρετανού!

Ισοφάριση στο παρά… πέντε

Στο δεύτερο δεν υπήρξε κάποιο… σπάσιμο στην αρχή. Ο Μάρεϊ απέδειξε ότι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και στο 5ο γκέιμ που σέρβιρε ο Φέντερερ, πήρε δύο «break point», όμως ο Ελβετός έδειξε ψυχραιμία και «κράτησε» το σέρβις του. Ο Σκοτσέζος συνέχισε να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, την ώρα που ο Φέντερερ «πάλευε» να κρατήσει το σέρβις του. Ο Μάρεϊ έφτασε και πάλι σε δύο «break point», ωστόσο ο Ελβετός άντεξε, κάνοντας το 5-4 στα γκέιμ υπέρ του. Και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε σε «tie break», ο Φέντερερ με ένα φοβερό ντεμαράζ από 30-0 πίσω, έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1 με 7-5 γκέιμ.

Χέρι-χέρι στο τρίτο και ανατροπή Ρότζερ

Οι δύο τενίστες πήγαιναν από… κοντά με τον Φέντερερ να βρίσκεται μπροστά με 3-2 γκέιμ. Το 6ο γκέιμ του τρίτου σετ ήταν… μαγικό. Μετά από περίπου 20λεπτά(!), ο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης πήρε… κεφάλι με 4-2 γκέιμ, καθώς «έσπασε» τον Μάρεϊ μετά από 6 «break point», με τον Βρετανό να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Φυσικά, ο «βασιλιάς των κορτ» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με συνοπτικές διαδικασίες, έφτασε στο 6-3, παίρνοντας πλέον προβάδισμα με 2-1 σετ.

Το φινάλε του «βασιλιά»

Αφού κατάφερε και γύρισε τα σετ, δεν θα μπορούσε να αφήσει το… στέμμα. Οι δύο τενίστες πήγαν μαζί 2-2 στα γκέιμ. Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα του Φέντερερ να δώσει τέλος και αφού «έσπασε» τον Μάρεϊ, πήρε προβάδισμα με 3-2 και είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε. Το σέρβις του Ελβετού δεν μπορούσε να… σπάσει, ήταν θέμα χρόνου να δώσει τέλος, όπως και έγινε με 6-4 με τον Ρότζερ Φένετερ να ανεβαίνει στον… έβδομο ουρανό, υποχρεώνοντας φίλους και εχθρούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Παρόντες στον “μεγάλο” τελικό μεταξύ άλλων ήταν και οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Κέιτ και Πίπα Μίντλετον, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον και το ζεύγος Μπέκαμ.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.