Συνάντηση με την τρόικα την Κυριακή

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9EC33C29DAE538A1B612E123C67B27F2.jpgΣτο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) σήμερα Δευτέρα αναμένεται να βρεθούν και τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών, ενώ δεύτερη επίσκεψη της τρόικας αναμένεται μέσα στον Ιούλιο.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αφήνουν να εννοηθεί πως για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου, θα πρέπει να κριθεί πως έχει ξανατεθεί σε τροχιά η υλοποίηση του Μνημονίου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καλείται να πείσει του εταίρους πως η Αθήνα θα κερδίσει το χαμένο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους αξιωματούχους της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η αναφορά του υπουργού στους Financial Times (για την αποσπασματική χρήση της οποίας αντέδρασε ο Γ.Στουρνάρας και κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις) πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους πιστωτές εάν το πρόγραμμα δεν επανέλθει στην πορεία του».

Παράλληλα, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως «δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα μέχρι το Εurogroup να αποφασίσει ότι το πρόγραμμα ξαναμπήκε σε τροχιά», όπως είχε αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Ρόιτερ κρατώντας την ανωνυμία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.